Як вирішити проблему безробіття в Україні - уряд вже знайшов вихід
Категорія
Україна
Дата публікації

Як вирішити проблему безробіття в Україні - уряд вже знайшов вихід

Як вирішити проблему безробіття в Україні - уряд вже знайшов вихід
Джерело:  online.ua

Очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль 17 квітня виступив з гучною заявою - він наголосив, що створення робочих місць — це не лише плацдарм для подолання коронакризи, але й фундамент для подальшого економічного розвитку. Глава уряду звернув увагу на те, що його команда уже активно працює в цьому напрямку. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Telegram-канал Дениса Шмигаля.

За словами очільника КМУ, він уже провів робочу зустріч із представниками Національної асоціації дорожників України.

"Поміж іншим, обговорили питання необхідності залучення до будівельних робіт українців. Зараз, коли додому повернулося стільки наших громадян, ми повинні забезпечити їх роботою. На мою думку, будівництвом українських доріг мають займатися українські спеціалісти, навіть якщо контракт отримала іноземна компанія. Ми хочемо, щоб якнайбільше наших людей було залучено до робіт і якнайбільше українських матеріалів використовувалося при будівництві", - наголосив Денис Шмигаль у своєму повідомленні.

Нещодавно також стало відомо, що уряд готовий допомогти підприємствам з компенсацією зарплат для їх співробітників, які тимчасово залишилися без роботи через пандемію та карантин. Зазначається, що вказана допомога, за попередніми даними, буде обмежена мінімальною зарплатою, яка в Україні в році становить 4723 гривні. Варто зазначити, що програма допомоги буде запущена після того, як парламент затвердить проєкт зміни держбюджету на 2020 рік. Цю інформацію вже підтвердив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Україні спростили оформлення допомоги по безробіттю  на період карантину через пандемію. Відомо, що вже скасували семиденний період для пошуку підходящої роботи, а виплати будуть призначати з першого дня після подачі заяви до центру зайнятості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?