В Україні готують посилення заходів безпеки на кордоні з Білоруссю
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні готують посилення заходів безпеки на кордоні з Білоруссю

В Україні готують посилення заходів безпеки на кордоні з Білоруссю
Джерело:  online.ua

У Державній прикордонній службі анонсували заходи з підсилення спільного кордону України та Білорусі на тлі останніх подій.

Джерело: ДПСУ

За словами голови відомства Сергія Дейнека, охорона кордону з сусідньою республікою стабільна та на високому рівні, однак покращення все ще необхідне.

“Нам необхідно продовжувати нарощувати систему охорони державного кордону з Білоруссю. Це стосується всієї ділянки, в тому числі і меж зони відчуження. І хоч на сьогодні, обстановка на кордоні з Республікою Білорусь стабільна, а охорона кордону здійснюється посилено, ми й далі посилюємо наші технічні та інженерні можливості. Ми маємо забезпечити національну безпеку України від усіх можливих загроз”, - наголосив керівник служби.

Дейнеко звернув увагу на врахування прикордонниками всієї інформації, яка може вплинути на стан охорони кордону, а також максимально використовує всі наявні ресурси.

Голова ДПСУ у четвер, 3 червня, відвідав зокрема кілька пунктів прикордонної служби на півночі України та перевірив використання безпілотних авіаційних комплексів та патрульних катерів на річковій ділянці.

“Детально обговорювався порядок взаємодії між Житомирським і Чернігівським прикордонними загонами та з іншими правоохоронними органами. Окрему увагу прикордонники приділили посиленню ділянок кордону з Білоруссю підрозділами швидкого реагування, в тому числі 10-го Окремого загону оперативного реагування “ДОЗОР”, - наголосили в ДПСУ.

Також Дейнеко під час робочої поїздки відвідав пункт пропуску “Вільча”, де він провів перевірку процесу перетину й пропускні операції - в умовах зменшеного пасажирського потоку через введені карантинні обмеження.

В цілому на україно-білоруському кордоні працюють 7 пунктів пропуску.

Відносини України та Білорусі

Міждержавні відносини офіційних Києва та Мінська погіршуються вже майже рік, від серпня 2020 року, коли режим Олександра Лукашенка намагався утримати владу шляхом фальсифікації президентських виборів.

Вже навесні 2021 року білоруська влада примусово посадила міжнародний рейс Ryanair під виглядом загрози терористичного акту, аби затримати відомого опозиціонера Романа Протасевича.

На це Україна відреагувала закриття повітряного простору для білоруських літаків та рекомендації уникати Білорусі для лайнерів через небезпеку польотів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?