МЗС пригрозило Лукашенку "Гаагою" разом з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС пригрозило Лукашенку "Гаагою" разом з Путіним

МЗС пригрозило Лукашенку "Гаагою" разом з Путіним
Джерело:  online.ua

Самопроголошений державний лідер Білорусі Олександр Лукашенко, який нещодавно виступив із заявою про авіарейси в окупований Крим, може закінчити у Гаазькому суді разом з Володимиром Путіним, вважають на рівні Міністерства закордонних справ України.

Джерело: LIGA.net

За словами заступниці міністра Еміне Джапарової, відповідно міжнародному праву Крим належить до України та перебуває у статусі окупованої російським агресором території. За заяви Лукашенка з цього приводу той має нести відповідальність.

“І за що буде нести відповідальність. Якщо Лукашенко хоче розділити цю відповідальність з Путіним на одній лаві підсудних в Гаазі, і ще більше посилити власну міжнародну ізоляцію, це, звичайно, його особистий вибір, але, впевнена, не вибір дружнього Україні народу Білорусі... Якщо хоч один літак білоруської авіакомпанії виявиться на території окупованого Криму, санкції будуть неминучі з усіма негативними наслідками”, - наголосила дипломатка.

Вона звернула увагу також на фактичну покрокову втрату незалежності й суверенітету Білорусі під час правління Лукашенка.

“Чим у більш міцні обійми Путіна потрапляє Лукашенко, тим менше шансів у Білорусі залишатися справді незалежною і суверенною державою”, - резюмувала Джапарова.

Лукашенко та Україна

Останніми дням білоруський диктатор відзначився надзвичайно гострими випадами проти українського сусіда. Перш за все він буквально запросив бойовиків ОРДЛО на допит опозиційного журналіста Романа Протасевича.

На окупованому Донбасі проти нього маріонетки Кремля порушили нібито кримінальну справу, оскільки режимні медіа поширили відомості про службу опозиціонера в лавах батальйону “Азов”.

Утім, прямих підтверджень служби та участі Протасевича у бойових операціях немає. Існують його лише світлини у військовій формі, що могли бути зроблені за будь-яких обставин, а також відеоролик українського телебачення, яке показувало пораненого білоруса як журналіста в оточенні військовослужбовців на сході України.

Також Лукашенко оголосив. що звернувся до Путіна з ініціативою організувати регулярні авіарейси в окупований Крим, який чомусь раніше Білорусь жодним чином не торкалася.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?