У ТКГ відповіли на скандальне рішення Лукашенко щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У ТКГ відповіли на скандальне рішення Лукашенко щодо Донбасу

У ТКГ відповіли на скандальне рішення Лукашенко щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запрошенням бойовиків ОРДЛО на допит затриманого журналіста Романа Протасевича фактично визнав так звані "ЛНР" і "ДНР". У ТКГ заявили, що за цією скандальною заявою послідує перенесення переговорного майданчика по Донбасу з Мінська.

Джерело: Facebook представника української делегації в ТКГ Сергія Гармаша

Гармаш звернув увагу, що Лукашенко запросив бойовиків ОРДЛО на допит Протасевича через російського президента Володимира Путіна. Цією показовим заявою, на думку Гармаша, він не тільки фактично визнав маріонеткові "республіки", але і в черговий раз підтвердив, що саме Росія і режим Путіна є стороною конфлікту на Донбасі, від чого категорично відмовляється Кремль.

"Білоруський узурпатор, "забув", що територія ОРДЛО є територією України? І це в Мінську - місті в якому підписувалися так звані" Мінські угоди ", що закріплюють цей постулат як основу мирного врегулювання конфлікту з Росією на Донбасі! Безумовно, це продуманий і демонстративний крок. Причому, показово, що запрошення маріонетковим "слідчим" "республік" він відправив через справжню другу сторону конфлікту - президента Росії ", - прокоментував ситуацію Гармаш.

Як відповість Україна Лукашенко

Речник української делегації в ТКГ і радник глави Офісу президента Олексій Арестович запевняє, що якщо Лукашенко допустить до Протасевича представників так званої "ЛНР", то він більше не зможе бути посередником переговорного процесу по Донбасу, а Мінськ - майданчиком для переговорів Тристоронньої контактної групи.

"І політична позиція, яку озвучував голова нашої делегації Леонід Кравчук, коли сказав, що Мінськ не може більше бути майданчиком, - вона перейде від політичної позиції до конкретних організаційних заходів щодо зміни майданчика", - пояснив Арестович, як Україна відповість на дії Лукашенко .

Лукашенко запросив в Білорусь бойовиків ОРДЛО

Напередодні Лукашенко запросив бойовиків ОРДЛО на допит опозиційного журналіста Романа Протасевича. Він нагадав, що на окупованому Донбасі проти нього порушено кримінальну справу. За словами Лукашенка, ця тема була піднята на його переговорах з президентом Росії Володимиром Путіним в Сочі. Він сказав, що "слідчі з Донбасу" можуть приїхати до Білорусі.

"Є нюанси: в Донбасі порушено кримінальну справу за цим персоналіям. На що я сказав президенту Путіну, це я йому нагадав, що порушено кримінальну справу, і сказав, що, якщо у них (представників угрупування" ЛНР "- ред.) Будуть питання до них, - ласкаво просимо до нас, будь ласка, задайте їм питання, тому що людей вбивали вони там, на Донбасі ", - заявив Лукашенко, тим самим визнавши, що саме Путін курирує бойовиків ОРДЛО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?