У Путіна озвучили Євросоюзу єдиний спосіб завершити війну на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна озвучили Євросоюзу єдиний спосіб завершити війну на Донбасі

У Путіна озвучили Євросоюзу єдиний спосіб завершити війну на Донбасі
Джерело:  online.ua

Команда президента РФ Володимира Путіна озвучила Євросоюзу єдиний спосіб завершити війну на Донбасі. Він полягає в якнайшвидшій реалізації Мінських угод.

Джерело: МЗС РФ

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на конференції щодо відносин між Росією та Євросоюзом знову звинуватив офіційний Київ в небажанні виконувати Мінські угоди, які передбачають переговори української влади з ватажками бойовиків окупованого Донбасу. Він обурився, що Брюссель підтримує команду укранського лідера Володимира Зеленського в цьому питанні, але при цьому продовжує тиснути на Росію санкціями, що в Москві вважають несправедливим.

Лавров закликав Євросоюз посилити вплив на Україну, щоб домогтися виконання Мінських угод, які покладуть край війні на Донбасі. Він дав зрозуміти, що ні на які поступки і компроміси в цьому питанні Путін не піде, а конфлікт в результаті розтягнеться ще на багато років.

"Ми закликали наших європейських колег активніше впливати на Київ, щоб домогтися повного виконання Мінських домовленостей. І розраховую, що цей сигнал був почутий і ми зможемо побачити результати найближчим часом", - сказав Лавров після переговорів з представниками ЄС.

Які умови висуває Путін по Донбасу

Російський міністр постійно говорить про те, що нібито не від Путіна залежить завершення війни на Донбасі, а від Києва. Лавров бачить можливість врегулювати конфлікт тільки в наданні "особливого статусу" Донбасу. Він також регулярно закликає Київ відмовитися від своїх вимог, які стосуються зміни послідовності виконання положень Комплексу заходів.

При цьому команда Зеленського принципово відстоює свою позицію, яку підтримують міжнародні партнери України. Зокрема, Київ наполягає на поверненні під свій контроль всієї ділянки російсько-українського кордону з подальшим проведенням місцевих виборів на Донбасі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?