Бойовики ОРДЛО вирішили перешкодити планам Путіна на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики ОРДЛО вирішили перешкодити планам Путіна на Донбасі

Бойовики ОРДЛО вирішили перешкодити планам Путіна на Донбасі
Джерело:  online.ua

На окупованому Донбасі не будуть проводити вибори до російської Держдуми. Ватажки так званих "ЛНР" і "ДНР" відмовилися відкривати в ОРДЛО виборчі дільниці.

Джерело: Новини Донбасу

Ватажок бойовиків "ДНР" Денис Пушилін заявив, що в ОРДЛО не будуть відкриватися дільниці для голосування на виборах до Держдуми РФ. Тим самим він спростував заяву секретара генради партії "Єдина Росія" Андрія Турчака, який не приховує, що розраховує на голоси 500 тисяч українців Донбасу в підтримку угодної Путіну партії. Але при цьому він стверджує, що "жителі Донбасу хочуть бути причетними до формування майбутнього Росії і з усією відповідальністю підходять до цього питання".

За словами ватажка бойовиків в ОРДЛО проживають вже понад півмільйона "повноправних громадян Російської Федерації", які зможуть проголосувати на виборах в Держдуму Росії, але не на окупованій українській території. Питання, як це буде відбуватися, поки вирішується. Представник окупантів анонсував, що власники російських паспортів нібито зможуть проголосувати, виїхавши на територію РФ або в "електронному" вигляді.

Вибори в Держдуму РФ в ОРДЛО

Президент РФ Владимир Путін не в перший раз влаштовує російські вибори на українських територіях. За допомогою кримчан і жителів ОРДЛО він вже обнуляв свій президентський термін шляхом внесення змін до Конституції РФ. Тоді "росіян" з Донбасу автобусами возили на спеціальні виборчі дільниці в Ростовську область.

Але тепер у Путіна хочуть заощадити на цих поїздках і пропонують провести голосування онлайн - ніяких транспортних витрат, як і контролю за голосами "виборців".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?