Україна змінила правила виїзду з ОРДЛО і Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна змінила правила виїзду з ОРДЛО і Криму

Україна змінила правила виїзду з ОРДЛО і Криму
Джерело:  online.ua

26 травня уряд змінив правила в'їзду і виїзду з ОРДЛО і Криму. Українцям, що проживають на тимчасово окупованих територіях, дозволили перетинати КПВВ на своїх авто без техпаспорта.

Джерело: сайт уряду

За рішенням Кабміну, правом перетнути КПВВ на авто без техпаспорта можуть скористатися жителі окупованого Донбасу чи Криму, які втратили свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу або якщо воно стало непридатним. Правда, надається така можливість тільки 1 раз на підставі копії реєстраційної картки, яка видається територіальним органом за поданням сервісних послуг МВС на підставі документа, що підтверджує особу власника.

Які діють правила для перетину КПВВ в ОРДЛО і Криму

Іноземців через КПВВ в ОРДЛО і Криму на підконтрольну Україні територію впускають тільки при наявності негативного результату ПЛР-тесту на коронавірус, який був отриманий не раніше 72 годин до в'їзду. Від іноземців додатково потрібна наявність поліса страхування і підтвердження мети перебування в Україні. Іноземці, які проживають в Україні, можуть в'їхати і без ПЛР-тесту, але їм доведеться пройти самоізоляцію протягом 14 днів.

Українці при перетині КПВВ повинні встановити на мобільному пристрої додаток "Вдома" та пройти 14-денну самоізоляцію. Без самоізоляції пропускають громадян України, які готові здійснити вакцинацію від COVID-19 на території, де органи державної влади України здійснюють свої повноваження в повному обсязі, за умови пред'явлення запрошення на вакцинацію з унікальним ідентифікатором.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?