Україна змінила правила в'їзду в країну
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна змінила правила в'їзду в країну

Україна змінила правила в'їзду в країну
Джерело:  online.ua

В Україні посилюють правила в'їзду в країну. З 2 травня вводиться заборона на в'їзд для громадян, які прибули з Індії. Обмеження діятимуть до кінця карантину, який поки продовжили до 30 червня.

Джерело: Державна прикордонна служба

"З 00 ч. 00 хв. 2 травня 2021 року на період дії карантину прийнятим рішенням забороняється перетин державного кордону на в'їзд в Україну іноземцям та особам без громадянства, які прибули з Республіки Індія або перебували на її території не менше семи днів протягом останніх 14 днів ", - уточнили прикордонники.

Україна змінила правила в'їзду в країну - що відомо

В'їзд в Україну з Індії заборонили тільки іноземцям та особам без громадянства. Українці, які перебували на території Індії, зможуть повернутися додому, але за умови проходження самоізоляції - незалежно від наявності та результатів ПЛР-тесту.

В Україну з Індії зможуть в'їхати:

  • іноземці та особи без громадянства, які постійно або тимчасово проживають на території України, є подружжям або дітьми громадян України,

  • працівники іноземних дипломатичних представництв і консульських установ, представництв міжнародних організацій, акредитованих в Україні, та члени їх сімей,

  • інші категорії іноземців та осіб без громадянства за погодженням з Міністерством закордонних справ.

Які діють правила при в'їзді в Україну

В Україні впускають людей тільки при наявності негативного результату ПЛР-тесту на коронавірус, який був отриманий не раніше 72 годин до в'їзду. Від іноземців додатково потрібні наявність поліса страхування і підтвердження мети перебування в Україні. Іноземці, які проживають в Україні, можуть в'їхати і без ПЛР-тесту, але їм доведеться пройти самоізоляцію протягом 14 днів.

Обов'язкові ПЛР-тести і проходження самоізоляції не вимагають у наступних категорій громадян:

  • дітей до 12 років

  • водіїв і членів екіпажу вантажних транспортних засобів, автобусів, що здійснюють регулярні перевезення

  • членів екіпажів повітряних і морських, річкових суден,

  • членів поїзних і локомотивних бригад

  • українців, які здійснюють перевезення гемопоетичних стовбурових клітин для трансплантації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?