Захарова назвала нову проблему на шляху врегулювання ситуації на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Захарова назвала нову проблему на шляху врегулювання ситуації на Донбасі

Захарова назвала нову проблему на шляху врегулювання ситуації на Донбасі
Джерело:  online.ua

Офіційна представниця Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова почала скаржитися на те, що нарощування військової активності НАТО на території України і в акваторії Чорного моря, а також збільшення спільних військових навчань перешкоджають врегулюванню конфлікту на Донбасі.

Джерело: "ТАСС"

Як МЗС РФ коментує ситуацію на Донбасі

"Всього на території України в поточному році заплановано сім спільних навчань з країнами НАТО, тобто кожні півтора, два місяці проходять ті чи інші військові маневри. Все це не сприяє внутрішньоукраїнському врегулюванню", - почала стверджувати російська дипломатка під час брифінгу 21 травня.

Марія Захарова також поскаржилася, що нове засідання ТКГ 19 травня "вкотре продемонструвало відсутність у київських переговірників бажання шукати компроміс".

За словами представниця МЗС РФ, російське дипломатичне відомство також звернуло увагу на рішення офіційного Києва зберегти обсяг видатків на оборону в поточному та наступному роках на рівні не нижче 5% ВВП.

"Подібним мілітаристським планам Києва відповідає нарощування військової активності НАТО на території України і в акваторії Чорного моря. Як ви знаєте, почалися найбільші за останню чверть століття навчання Альянсу Defender Europe 21, в них бере участь 28 тисяч військовослужбовців з 27 країн НАТО і їхніх союзників", - заявила представниця команди Володимира Путіна.

Як уже згадувалося раніше, український лідер Володимир Зеленський плекає надію завершити війну на Донбасі, яку розпочала російська сторона за президентства очільника Кремля Володимира Путіна.

Наразі між офіційними Києвом та Москвою тривають переговори про можливість зустрічі президентів.

Коротко про попередження щодо атаки РФ

  • Очільник ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що під виглядом підготовки до майбутніх військових навчань "Запад 2021" РФ стягує війська до кордону з Україною.

  • Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня через нові провокації РФ.

  • Українська розвідка попередила, що РФ готує масштабні провокації й може ввести бойовиків вглиб України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?