У Путіна знайшли вихід з глухого кута по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна знайшли вихід з глухого кута по Донбасу

У Путіна знайшли вихід з глухого кута по Донбасу
Джерело:  online.ua

Команда президента РФ Володимира Путіна поставила Києву черговий ультиматум по Донбасу. Виходом з глухого кута в Кремлі бачать тільки реалізацію Мінських угод Україною, але тільки в тій послідовності, в якій вони прописані.

Джерело: Аргументи і факти

Глава МЗС РФ Сергій Лавров традиційно заявив, що у відсутності миру на Донбасі винен Зеленський, а не Путін. Міністр закордонних справ Росії знову нагадав Києву умови завершення війни на сході України.

"Керівництво України не хоче визнавати їх законні інтереси, відмовляється надавати Донбасу особливий статус, як це передбачено мінських угодами. Замість цього Київ "переводить стрілки" на Росію, намагається виставити її стороною конфлікту, вимагає посилення антиросійських санкцій", - заявив Лавров.

Які умови висуває Путін по Донбасу

Російський міністр єдиний вихід з глухого кута бачить тільки в наданні "особливого статусу" Донбасу. Він закликає Київ відмовитися від своїх вимог, які стосуються зміни послідовності виконання положень Комплексу заходів.

Лавров нагадав, що команда Зеленського наполягає на поверненні під свій контроль всього російсько-українського кордону з подальшим проведенням місцевих виборів на Донбасі. Він дав зрозуміти, що ні на які поступки і компроміси в цьому питанні Путін не піде, а конфлікт в результаті буде заморожений.

Як Путін намагається інтегрувати Донбас до Росії

Поки бойовики ведуть обстріли в зоні ООС Путін продовжує інтегрувати Донбас до Росії. Це підтверджує і незаконна паспортизація в ОРДЛО, і намір Кремля провести на українських територіях вибори в Держдуму РФ.

В ЄС вже обговорюють заходи допомоги Україні, спрямовані на запобігання поглинання Росією окупованого Донбасу. Державам-членам ЄС представили внутрішній документ, в якому пропонуються варіанти для підвищення стійкості України до російської агресії.

У Кремлі запевняють, що Путін не збирається поглинати і інтегрувати в Росію окупований Донбас.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?