Режим Лукашенка виступив з новими звинуваченнями проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Режим Лукашенка виступив з новими звинуваченнями проти України

Режим Лукашенка виступив з новими звинуваченнями проти України
Джерело:  online.ua

Режим білоруського диктатора Олександра Лукашенка прямо порекомендував не літати над територією України, оскільки там нібито існують ризики для пасажирів та екіпажів.

Джерело: Міністерство транспорту республіки

Перш за все білоруська сторона звернула увагу на рішення влади України про блокування авіапростору держави для літаків з республіки. Така ініціатива порушує Чиказьку конвенцію про міжнародну цивільну авіацію, що забороняє дискримінацію літаків за національною ознакою.

Офіційний Мінськ оголосив про збитки “Белавіа” та осіб, які користуються відповідними послугами. Також він дорікнув Києву, що рішення було одностороннім та неузгодженим.

“З урахуванням інцидентів з літаком авіакомпанії “Сибір”, збитим в ході проведення навчань військ протиповітряної оборони України в 2001 році, і літаком авіакомпанії “Malaysia Airlines”, збитим над територією східної частини України в 2014 році, а також загрози в 2016 році застосування військової сили щодо повітряного судна авіакомпанії “Белавіа” виникають сумніви в достатності забезпечення Україною безпеки польотів і авіаційної безпеки, а також в об'єктивності та неполітизованності її в оцінці здатності Білорусі забезпечити безпеку польотів і авіаційну безпеку”, - стверджують у Мінтрансі режиму.

Утім, відомство не згадало, що міжнародна спільнота за підсумками довготривалого розслідування поклала відповідальність за збиття малайзійського лайнера на російських окупантів, які використали озброєння, приписане до кадрової військової частини в РФ.

Жодних обмежень на повітряні подорожі над російською територією Мінськ передбачувано не впроваджував. Також він не згадав, як під вочевидь вигаданим приводом посадили міжнародний пасажирський лайнер, який жодним чином не торкався Білорусі (окрім нетривалого перетину повітряного простору).

Внаслідок цього інциденту міжнародна спільнота, зокрема й Україна, ухвалили рішення про закриття білоруського простору для своїх літаків та свого простору від відповідно білоруських літаків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?