Бранець режиму Лукашенка намагався скоїти самогубство в залі суду
Категорія
Світ
Дата публікації

Бранець режиму Лукашенка намагався скоїти самогубство в залі суду

Бранець режиму Лукашенка намагався скоїти самогубство в залі суду
Джерело:  online.ua

1 червня у Мінську під час судового засідання політичний бранець режиму білоруського диктатора Олександра Лукашенка, Степан Латипов, спробував ручкою перерізати собі горло.

Джерело: правозахисний центр "Вясна"

Політв'язень Степан Латипов намагався накласти на себе руки під час суду в Мінську

Згідно з останніми даними, після перерви суду політичний бранець Степан Латипов спробував перерізати собі горло. Він встав на лавку в клітці, щоб до нього не дотяглися конвоїри, й увіткнув собі в горло ручку. За словами правозахисників, він посинів і ліг на лавку.

Латипова без свідомості винесли із залу суду лікарі швидкої та відвезли в лікарню. Представники "Вясна" дізналися, що політв’язня будуть вводити в штучну кому.

 Правозахисники стверджують, що перед цим він сказав своєму батькові:

"Батько, після побачення з тобою до мене прийшов ГУБОЗ та пообіцяв, якщо я не визнаю вину, то буде "прес-хата" і кримінальні справи проти рідних і сусідів. "Прес-хата" у мене вже була, так що, ти готуйся".

Окрім того, очевидці розповідають, що в суді Латипов з’явився з синцями та перебинтованою рукою.

Варто зазначити, що зараз міжнародна спільнота активно бореться за свободу ще одного російського опозиціонера та блогера Романа Протасевича та його дівчини Софії Сапеги, які також стали бранцями режиму Олександра Лукашенка.

Коротко про вимушену посадку Ryanair у Мінську та затримання Романа Протасевича

  • Літак компанії Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса, екстрено посадили в Мінську 23 травня під приводом "мінування". Наказ на його посадку дав особисто Лукашенко. Варто зазначити, що лайнер розвернули в Мінськ, коли він вже був біля литовських кордонів.

  • Бомби на борту літака не знайшли, але всіх пасажирів відправили на повторний огляд. Серед них був засновник опозиційного Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич — його відразу ж затримали силовики.

  • До цього КДБ Білорусі включив Романа Протасевича в "список терористів". Журналіста звинувачують в організації масових заворушень в Мінську і порушення соціальної ворожнечі до представників влади та міліції.

  • У Nexta кажуть, що за висунутими звинуваченнями Протасевичу в Білорусі загрожує смертна кара.

  • Лідерка опозиції Білорусі Світлана Тихановська вимагає жорсткої реакції міжнародної спільноти на "захоплення" літака режимом Лукашенка. Закликає закрити небо Білорусі для цивільної авіації. Її підтримує президент Литви, керівництво Латвії, Естонії та Австрії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?