В Україні готуються розгорнути перші ЗРК NASAMS
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні готуються розгорнути перші ЗРК NASAMS

В Україні готуються розгорнути перші ЗРК NASAMS
Джерело:  online.ua

В Україні незабаром розгнорнуть перші передані США ЗРК NASAMS для захисту неба від дронів, ракет та авіації російської армії. 

Джерело:   Defense News

Що відомо про передачу Україні ЗРК NASAMS

Ми щойно поставили дві системи NASAMS. Дві з них ми передали уряду кілька тижнів тому. Вони будуть встановлені в Україні. Це система протиповітряної оборони малої дальності, вона може стріляти і збивати все в небі – від безпілотників до балістичних ракет і винищувачів, - зазначив виконавчий директор компанії-виробника Raytheon Technologies Грег Хейс.

 Видання зазначає, що NASAMS забезпечить захист від російських атак на середній та дальній дистанції. До цього Хейс повідомив, що попит на NASAMS зростає з моменту вторгнення Росії в Україну.

Між тим голова Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонні переговори з радником президента США з питань національної безпеки Джейкобом Салліваном, радником прем’єр-міністра Великої Британії з питань національної безпеки Тімоті Барроу та дипломатичним радником президента Франції Еммануелем Бонном щодо поставок ППО та гарантій безпеки для України.

Андрій Єрмак поінформував співрозмовників про ситуацію на передовій, а також про посилення обстрілів Росією українських міст та об’єктів критичної інфраструктури із застосуванням ракет та іранських дронів-камікадзе.

Він наголосив на нагальній потребі у невідкладному отриманні від держав-партнерів достатньої кількості засобів протиповітряної оборони, щоб мати змогу ефективно протидіяти російському ракетному терору.

На думку Єрмака, розбудова ефективної системи ППО в Україні має стати одним з елементів гарантій безпеки.

Співрозмовники окремо обговорили блок питань, пов’язаних із виробленням гарантій безпеки для України, у розвиток позиційного документа, що його підготувала Міжнародна експертна група Єрмака-Расмуссена.

Під час переговорів відбувся ґрунтовний обмін думками щодо останніх провокативних заяв російської сторони про нібито наміри України застосувати "брудну бомбу".

Було наголошено на абсолютній безпідставності таких звинувачень, а також на тому, що вони є частиною кампанії з дезінформації, яку проводить путінська Росія проти України.

Єрмак розповів про заходи з реагування на такі закиди Кремля.

Він поінформував представників США, Великої Британії та Франції про готовність прийняти делегацію експертів МАГАТЕ, які зможуть пересвідчитись у безпідставності російських звинувачень.

Співрозмовники високо відзначили зусилля України щодо залучення Агентства до розв’язання цієї ситуації.

Учасники переговорів погодилися, що демократичний світ має зробити все можливе, щоб не допустити використання Росією ядерної зброї або "брудної бомби" проти України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?