В Україні хочуть ввести економічні паспорта
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні хочуть ввести економічні паспорта

В Україні хочуть ввести економічні паспорта
Джерело:  online.ua

Найближчим часом в Україні можуть ввести економічні паспорта. Їх анонсував президент Володимир Зеленський, нагадавши, що ці документи були однією з його передвиборних обіцянок і влада вже готує механізм, щоб втілити її в життя. Економічні паспорта, за словами Зеленського, зможуть отримати всі неповнолітні громадяни України, на рахунок яких будуть накопичуватися кошти за користування і видобуток надр країни. Ці гроші по досягненню 18 років українці зможуть витрачати на здобуття вищої освіти. Як буде працювати економічний паспорт українця Зеленський розповів після засідання РНБО, на якому були введені санкції щодо 19 компаній, які використовують українські надра. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням відеозвернення президента, опублікованому пресслужбою ОПУ.

"Хочу повідомити, що незабаром ми запропонуємо механізм для втілення в життя однієї з моїх передвиборчих обіцянок - а саме про економічний паспорт українця. По ньому всі діти, народжені в Україні, до моменту настання 18 років зможуть отримати кошти від використання і видобутку надр України, які будуть накопичуватися на їх персональному депозитному рахунку в банку. І після досягнення повноліття зможуть бути витрачені ними на здобуття вищої освіти ", - пообіцяв Зеленський.

Президент нагадав, що згідно з Конституцією України, надра є власністю всього народу України. Він запевнив, що часи, коли існував список прізвищ, які вважалися українським народом і могли володіти і користуватися надрами, закінчилися.

Зеленський також додав, що українська влада продовжує відновлювати справедливість там, де хтось вважав, що його персональні фінансові апетити можуть бути сильніше інтереси держави і народу України, а його власні кишені важливіше державної скарбниці. Він нагадав, що останньому засіданні РНБО було прийнято рішення ввести персональні санкції проти 27 фізичних осіб, серед яких Віктор Янукович, Микола Азаров, Віктор Пшонка, "представники" так званих "ЛНР" і "ДНР", окупованого Криму, які в 2014 році сприяли спецслужбам РФ в окупації українських територій, координували злочинну діяльність силових структур, перешкоджали правам і свободам громадян, зокрема на "референдумі" в Криму. Деякі з чиновників були також причетні до фінансування тероризму, проросійських акцій протесту і антиукраїнської пропаганди.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський пообіцяв подвійну допомогу українцям на період нового локдауна. Вінвимагає від місцевої влади вже на наступному тижні надати пропозиції щодо виплат з місцевих бюджетів і запевнив, що влада додасть до цих сум по 100%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?