В Україні хочуть ввести карантин вихідного дня
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні хочуть ввести карантин вихідного дня

В Україні хочуть ввести карантин вихідного дня
Джерело:  ТСН

Очільник медичного комітету парламенту України Михайло Радуцький озвучив пропозицію запровадити в Україні карантин вихідного дня й відправити на дистанційне навчання вищі навчальні заклади і школи. Варто звернути увагу на те, що його заява прозвучала після того, як ситуація з пандемією коронавірусу в нашій країні почала стрімко загострюватися. Як уже згадувалося раніше, кілька днів поспіль кількість хворих б'є нові антирекорди. Так, протягом 8-го жовтня захворіли 5 804 українця, загальна кількість хворих сягнула 250 538 осіб. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТСН".

"Жорсткий карантин ми не можемо ввести сьогодні. Ми це розуміємо. Але ми можемо ввести карантин вихідного дня. Це коли родина у вихідний день лишається у себе в родині. Нікуди не їздить: ні в ресторани, ні на концерти в Харків. Це можна витримати, це не закриття підприємств, це не зупинка", — наголосив Михайло Радуцький.

За словами представника Верховної Ради, 641-шу постанову Кабміну треба змінювати, бо ВООЗ змінила критерії введення карантину і зонування. Український чиновник звернув увагу на те, що 10 жовтня з цього приводу відбудеться нарада під керівництвом глави держави Володимира Зеленського, де буде обговорюватися питання, що необхідно терміново переходити на сучасні карантинні зонування. Михайло Радуцький має надію, що його рішення про переведення шкіл і ВНЗ на дистанційне навчання, щоб зупинити ріст захворюваності на коронавірус, підтримає не тільки РНБО, але й український лідер.

Не можна не звернути увагу на те, що Київський національний університет імені Тараса Шевченка на два тижні переходить на дистанційний формат навчання через ситуацію з коронавірусом. Таке рішення вже підтримав ректор Леонід Губерський. Згідно з останніми даними, до 23 жовтня студентів переводять з аудиторних форм навчання на дистанційне. Окрім того, ректор доручив посилити пропускний режим в гуртожитках, а в приміщеннях і на території КНУ посилити щоденну санітарну обробку.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше експерти озвучили прогноз, коли в Україні скасують адаптивний карантин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?