В Україні може з’явитись «Держава в телефоні»: перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні може з’явитись «Держава в телефоні»: перші подробиці

В Україні може з’явитись «Держава в телефоні»: перші подробиці
Джерело:  24 канал

Координатор діджитал-кампанії Володимира Зеленського Михайло Федорів висловив пропозицію реалізувати проект «Держава в телефоні». Це додаток, який дозволить значно пришвидшити та покращити між громадянами та державними установами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « 24 канал ».

За попередніми планами у додатку планується встановити такі можливості:

  • голосування на виборах;

  • подання заяв в державні органи;

  • перереєстрація транспортних засобів;

  • сплата податків та комунальних послуг;

  • отримання лікарських рецептів;

  • реєстрація новонародженої дитини;

  • отримання дозволу на будівництво.

За словами автора ідеї Михайла Федорова, реалізація цих функцій дозволить скоротити чиновницький апарат, що відповідно зменшить видатки бюджету. Крім того, це зменшить бюрократичні перепони, ліквідує черги та знизить рівень корупції.

Керівник діджитал-кампанії Зеленського переконаний, що вже через 5 років громадяни України зможуть проголосувати на виборах, не виходячи з дому.

«Естонія йшла до цього 20 років. Ми можемо обмінюватися досвідом, тож, ймовірно, вдасться пропустити деякі еволюційні етапи», – розповів Федорів.

Вже до кінця цього року планується перевести в онлайн близько 70 послуг. І це лише початок української діджиталізації.

Об’єктивними труднощами на шляху до реалізації проекту Федорів вважає недостатнє інтернет-покриття, а також комп’ютерну безграмотність частини населення. Щоб вирішити останню проблему, планується впровадити спеціальні освітні курси.

Щоб уникнути можливість невірної ідентифікації користувача буде впроваджено цифровий підпис – Smart-ID. Це дозволить будь-якому українцю підписати документи, не відвідуючи державні установи.

Нагадаємо, що сьогодні в НБУ презентували нову купюру у 1000 гривень та розповіли ще кілька новин, які очікують систему грошового обігу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?