В Україні може з'явитися нова модель громадського транспорту через COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні може з'явитися нова модель громадського транспорту через COVID-19

В Україні може з'явитися нова модель громадського транспорту через COVID-19
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства інфраструктури Владислав Криклій поділився з громадянами важливою інформацією - він розповів, що через пандемію можуть запровадити нову модель громадського транспорту в Україні. За його словами, вона зводиться до переходу від маршруток до автобусів та електробусів. Вказано, що відомство Криклія вже ініціювало законопроєкт, який дозволяє запропонувати транспорту нову домель. Про це чиновник розповів в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

На думку Владислава Криклія, нова модель дозволить містам розширити перелік транспортних засобів, який працює у форматі громадського транспорту. Тоді вони зможуть замовляти транспортну послугу в перевізників.

"Це дає можливість замінити маршрутки на нормальні автобуси, електробуси. Втім це будуть вже нормальні перевізники, які надаватимуть послугу місту і комунальним підприємствам", - зазначає посадовець.

У Криклія також поцікавилися, коли громадський транспорт з'явиться на вулицях українських міст. За його словами, тут потрібно питати у місцевої влади, чи готова вона до цього. На його думку, даний процес запускати поки що зарано.

Варто звернути увагу на те, що в Україні досі продовжується дискусія щодо відновлення роботи метро. Міський голова столиці Віталій Кличко закликав Кабмін зробити це з 25 травня. Очільник МОЗ Максим Степанов наголосив, що не бачить у цьому проблеми, однак "епідемічна ситуація має відповідати вимогам". Водночас Владислав Криклій виступив з позицією, що це – занадто рано.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Міністерстві охорони здоров’я розробили критерії, які необхідні для пом’якшення карантину в Україні - усі важливі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?