В Україні можуть посилити карантин - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні можуть посилити карантин - що відомо

В Україні можуть посилити карантин - що відомо
Джерело:  online.ua

В Україні можуть посилити карантин, якщо епідемічна ситуація з коронавірусом буде ускладнюватися. Йдеться про закриття кафе, ресторанів та інших закладів громадського харчування. З такою ініціативою виступив глава МОЗ Ілля Ємець, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

"Досвід зарубіжних країн свідчить, що закриття закладів громадського харчування - дієва міра в боротьбі з коронавірусом. Вважаю, що нам потрібно діяти на випередження, чітко і рішуче. Саме тому доцільним було б розглянути можливість обмеження роботи закладів громадського харчування через коронавірус", - пояснив свою пропозицію Ємець.

Нагадаємо, з 12 березня в Україні ввели загальнонаціональний карантин у зв'язку із загрозою поширення коронавіруса. Всі школи, дитячі садки та інші навчальні заклади закриті до 3 квітня. З 16 березня через карантин Україна закриває кордон, а з 17 березня призупиняє авіасполучення. Влада закликає українців дотримуватися дисципліни карантину і по можливості не виходити на вулицю.

Слід зазначити, що на сьогоднішній день в Україні зафіксовано три підтверджених випадки зараження коронавірусом. Напередодні в шести областях країни виявлено ще 12 підозр на інфікування. Сьогодні, 15 березня, в Чернівецькій області госпіталізували з підозрою ще трьох людей - чоловіка і жінку з дитиною, які не виїжджали за кордон, але контактували із зараженою коронавірусом людиною.

Офіс президента України сьогодні опублікував відеоінструкцію, як діяти українцям в разі підозри на коронавірус. Перш за все потрібно самоізолюватись і зв'язатися по телефону з сімейним лікарем, який дасть подальші рекомендації. Якщо ж температура тіла підвищиться вище 38 градусів і стане важко дихати, то необхідно терміново викликати швидку допомогу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МВС Арсен Аваков звернувся до українців і попередив, що карантин в Україні можуть посилити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?