В Україні можуть відкрити завод з виробництва танків Challenger і гармат М777
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні можуть відкрити завод з виробництва танків Challenger і гармат М777

В Україні можуть відкрити завод з виробництва танків Challenger і гармат М777
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський провів переговори з представниками британського оборонного концерну BAE Systems стосовно відкритття в Україні підприємства з ремонту та виробництва танків Challenger та гармат М777. 

Джерело: Facebook глави держави

Що відомо про перспективи відкриття в Україні оборонного підприємства BAE Systems

Зокрема, президент провів переговори з виконавчим директором Чарльзом Вудберном, керуючим директором Гебі Костіган і директором із питань співробітництва з Україною Крістіаном Сіаром.

Обговорили локалізацію виробництва в Україні. Домовилися розпочати роботу з відкриття офісу BAE Systems в Україні, а згодом - і потужностей із ремонту та виробництва продукції компанії, - повідомив Зеленський.

За його словами,  Україна готова стати великим регіональним хабом для ремонту та виробництва різних видів продукції компанії BAE Systems і зацікавлені в більш глобальних відносинах, ніж ті, що є зараз.

BAE Systems  є найбільшим оборонним концерном у Великій Британії.

За обсягом продажів продукції військового призначення (на яку припадає 96 % виручки) компанія 2021 року посідала 7-ме місце у світі. На 2008 рік була найбільшою компанією у світі з виробництва озброєнь.

Компанія займається виробництвом винищувачів Eurofighter Typhoon, SEPECAT Jaguar, McDonnell Douglas AV-8B Harrier II та Panavia Tornado.

Також вона виробляє танки Challenger 2, бойові машини піхоти CV90 і Bradley, САУ Archer і М777.

Ці види озброєнь Україні зобов'язалися передати або вже передали країни Заходу.

Що відомо про переговори Зеленського із Шольцем 

Глава держави також провів переговори із канцлером Німеччини Олафом Шольцем стосовно посилення української ППО.

Обговорили виконання домовленостей, досягнутих під час мого нещодавнього візиту до Німеччини, і подальше посилення оборонних спроможностей України, зокрема, нашої ППО, - підкреслив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?