В Україні можуть заразитися мільйони - МОЗ здивувало новим прогнозом
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні можуть заразитися мільйони - МОЗ здивувало новим прогнозом

В Україні можуть заразитися мільйони - МОЗ здивувало новим прогнозом
Джерело:  online.ua

Головний санітарний лікар України, перший заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко зробив українцям важливе попередження. Він звернув увагу на те, що в Україні коронавірусом, за різними оцінками, можуть заразитися від 200 тисяч осіб до мільйонів. Проте, за його словами, цього можна уникнути, якщо дотримуватися карантину. Про це Ляшко розповів в ході брифінгу 24 березня, передає ONLINE.UA.

"Є різні розрахунки: математичні моделювання, епідеміологічні прогнози, є оптимістичні розрахунки, песимістичні розрахунки. Тому Україна, враховуючи всі розрахунки з різних інститутів, готується до зустрічі (хвороби, – ред.) і впроваджує певні превентивні заходи", – заявив Віктор Ляшко.

Він також наголосив, що в нашій країні можуть захворіти багато громадян, якщо вони ігноруватимуть карантин.

"Можемо говорити і про 200 тисяч, і про мільйони людей, які можуть захворіти, але це все залежатиме від того, як ти будемо виконувати профілактичні заходи", – підкреслив головний санітарний лікар.

За словами Віктора Ляшка, завдяки карантину в країні значно зменшилася кількість захворювань на грип та грипоподібні хвороби. Він підкреслив, що це яскраво ілюструє те, як обмежувальні заходи можуть стримати і поширення коронавірусу.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно Національна академія наук України попереджала, що при низькому рівні протиепідемічних та профілактичних заходів в Україні на коронавірус ризикують захворіти більше 22 млн осіб.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Віталій Кличко заявив, що Київ залишається "сам-на-сам" з пандемією коронавірусу після евакуації українців з-за кордону - він просить МВД про допомогу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?