В Україні можуть знову ввести жорсткий карантин - офіційне пояснення МОЗ
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні можуть знову ввести жорсткий карантин - офіційне пояснення МОЗ

В Україні можуть знову ввести жорсткий карантин - офіційне пояснення МОЗ
Джерело:  apostrophe.ua

Заступник глави Міністерства охорони здоров’я, головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко виступив з неочікуваним попередженням - він наголосив, що в МОЗ допускають повернення України до жорсткого карантину, оскільки наразі в Україні фіксують значне зростання хворих на COVID-19. Варто також звернути увагу на те, що 26 серпня Кабінет міністрів ухвалив рішення і продовжив карантин в Україні до 31 жовтня 2020 року включно. Згідно з останніми даними, до того часу в Україні діятиме карантин у форматі поділу на чотири зони, однак з певним посиленням обмежень. В першу чергу, заборонять діяльність нічних клубів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Апостроф".

"Не буду лукавити, така імовірність існує. Але система охорони здоров’я наприкінці серпня – це вже не система охорони здоров’я в березні. Сьогодні ми чітко знаємо, скільки людей ми можемо розмістити в медзакладах і чітко прогнозуємо, за яких умов наші медики можуть справитися і надати допомогу всім, хто її потребує", - розповів Віктор Ляшко.

За словами представника МОЗ, ситуація з епідемією в Україні йде за "жовтим" сценарієм, коли на кінець року може бути 4 тисячі летальних випадків від COVID-19. Окрім того, український чиновник наголосив: якщо люди не дотримуватимуться карантину, то українська система охорони здоров'я не впорається.

"Ліжок може не вистачити, якщо ніхто не буде дотримуватися обмежень. Сьогодні ми маємо 25 тисяч ліжок, які вже визначені для прийому хворих з коронавірусом. У нас є лікарні так званої другої хвилі, в резерві. Їх поступово підключають в тих регіонах, де перевищується відсоток наповненості ліжок", – підкреслив Віктор Ляшко.

Що важливо розуміти, за підсумками попередньої доби у четвер, 27 серпня, зареєстрували новий невтішний антирекорд. Згідно з оновленою статистикою, за попередню добу померли 49 громадян, уражених COVID-19. Окрім того, вже декілька тижнів поспіль доволі часто підтверджують близько 2 тисяч нових діагнозів, інколи ця кількість перевищує згадану цифру.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, з 1 вересня по всій Україні відновлять роботу школи, однак винятками стануть заклади в "червоних зонах".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?