В Україні назвали загальні витрати на лікування пацієнтів з коронавірусом у 2020 році
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні назвали загальні витрати на лікування пацієнтів з коронавірусом у 2020 році

В Україні назвали загальні витрати на лікування пацієнтів з коронавірусом у 2020 році
Джерело:  online.ua

Упродовж 2020 року коронавірус COVID-19 перенесли сотні тисяч громадян України. Значна частка побороли хворобу амбулаторно чи навіть не знала про її розвиток в організму. Згідно з даними Національної служби здоров’я, за минулий рік близько 250 тисяч українців лікувалися від інфекції повноцінно, з госпіталізацією. Середній показник коштів, витрачених на лікування одного хворого, сягнув за підсумками року 45 тисяч гривень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами виконувача обов’язків голови відомства Андрія Віленського, у статистиці збережено саме обсяги державних коштів, витрачених на лікування хворих на коронавірус.

“Ми витратили на стаціонарне лікування пацієнтів із COVID-19 11 млрд грн. За ці кошти в стаціонарі у 2020 році пролікувалися 250 тис. пацієнтів, тобто на одного пацієнта держава виділила та заплатила 45 тис. грн. Це великі кошти. Це не в інтенсивній терапії, а в стаціонарі”, - наголосив Віленський.

Він допустив відмінності у витратах, яких потребує лікування різноманітних випадків.

“Якщо хворий просто в стаціонарі, то витрати на його лікування можуть становити 2-10 тис. грн, а якщо в інтенсивній терапії або реанімації - 100 тис. грн. Але в середньому це 45 тис. грн”, - пояснив посадовець.

Одночасно з тим відомо, що станом на вівторок, 9 березня, вакцинація торкнулася тисяч громадян України.

“1 171 людину щеплено проти COVID-19 за добу 8 березня 2021 року в Україні. 19 118 людей щеплено від початку вакцинальної кампанії. Щеплення проводилось 27 мобільними бригадами з імунізації”, - наголосили у Міністерстві охорони здоров’я.

Також відомо, що близько 188 тисяч осіб записалися в онлайн-чергу на вакцинацію в наступні етапи.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільниця Європейського агентства лікарських засобів Кріста Віртумер-Хохе звернулася до європейців і всього міжнародної спільноти з невідкладним попередженням. Вона закликала не схвалювати використання російської вакцини “Супутник V”, оскільки застосування цього препарату є російською рулеткою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?