В Україні немає слабкої статі. Як пройшов форум "Жіноче лідерство під час війни"
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні немає слабкої статі. Як пройшов форум "Жіноче лідерство під час війни"

В Україні немає слабкої статі. Як пройшов форум "Жіноче лідерство під час війни"
Джерело:  online.ua

Після початку повномасштабної війни Росії проти нашої країни більшість українських жінок стикнулося з величезною кількістю нових викликів, однак вони вистояли та стали міцним тилом для Збройних сил. України вміло керують цілими сферами, волонтерять в гарячих точках, знаходять гроші на зброю і спорядження, гідно представляють країну на міжнародних майданчиках, лікують поранених та захищають рідну землю зі зброєю в руках. Саме цьому був присвячений форум "Жіноче лідерство під час війни", який відбувся у Києві 4 липня.

Джерело: online.ua

У чому полягає головна мета форуму 

Просто зараз кожна українка робить набагато більше, ніж уявляла, що здатна зробити.

Жіноче лідерство стало одним з потужних інструментів виживання для всієї країни.

Цей форум покликаний об'єднати лідерок різних напрямів діяльності задля розвитку стійкості та сталого відновлення України.

Головними спікерками заходу стали:

  • заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр;

  • міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович

  • постійна представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева

  • очільниця напряму мінімізації корупційних ризиків в санкційній політиці Агія Загребельська

  • генерал СБУ Людмила Шугалей.

Жінки захищають Україну на полі бою пліч-о-пліч з чоловіками

Сьогодні ми можемо точно сказати, що в Україні немає слабкої статі. Ми мали дві хвилі, коли жінки масово виявляли бажання і йшли служити у ЗС України — це 2014 і 2022 рік. На цей час тільки на передньому краї більше ніж п'ять тисяч наших жінок. На жаль, і серед них є загиблі та поранені Я пишаюся жінками, що сьогодні воюють в Збройних силах України. Нагадаю, що зараз це 42 тис. військовослужбовиць, а разом із цивільними працівницями їх близько 60 тис, — наголосила Ганна Маляр.

Вона також звернула увагу на те, що в Україні більше немає законодавчих обмежень щодо військово-облікових спеціальностей для жінок, тож вони служать і артилеристами, і танкістами. Тобто сьогодні жінкам доступна будь-яка спеціальність, яку вони бажають опанувати.

Людмила Шугалей та Ганна Маляр (фото — відкриті джерела)

 Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович зазначає, що для її команди важливо збільшити можливості соціальної допомоги, зокрема завдяки партнерству з міжнародними організаціями. А також забезпечити кращу економічну самостійність.

Оксана Жолнович (фото - відкриті джерела)

Якщо в кожному дворі будуть люди, які вмітимуть швидко реагувати на небезпеку, розбирати завали, надавати першу психологічну чи медичну допомогу — це збереже чиєсь життя і здоров’я. Дати їм місця, де вони можуть закріпитися, поповнювати свій ресурс, збільшувати кількість потенційних учасників — дуже важливо, — пояснила вона.

Постійна представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева звертає увагу на те, що її команда активно працює над питанням проведення політики реінтеграції.

За її словами, реінтеграцію нам потрібно готувати вже зараз: Крим після деокупації, роль жінок у цьому процесі.

Таміла Ташева (фото - відкриті джерела)

Зараз ми вже почали працювати над командою яка поїде на звільнену територію Криму, працювати в нововідбудованих українських державних органах. Ми запустили експериментальний проєкт, анкети можна заповнити на сайті Національне Агенство Державної служби, пізніше цей інструмент стане доступним на сайті МОНу та МОЗу для лікарів та вчителів. Нині анкети можуть подавати не лише держслужбовці, а й всі охочі.

 Очільниця напряму мінімізації корупційних ризиків в санкційній політиці Агія Загребельська зазначає, що проєкт її команди “Спонсори війни” здійснив великий внесок в поняття бізнесу у світі.

За її словами, цивілізований світ розуміє, що пройшов вже понад рік російської агресії, а деякі Міжнародні компанії в яких, чітко прописано те як вони піклуються про “Human rights”, піклуються про російські цінності, ринок і т.д.

Агія Загребельська (фото - відкриті джерела)

Гроші світу це бачать і розуміють як вони залежать від цієї нестабільної країни. І так вони розуміють що ці компанії є так само нестабільними і для них перераховується все включно до інвестицій.

Генерал СБУ Людмила Шугалей зазначає, що головне завдання її підопічних – це лікування бійців.

Вони одразу були залучені до Сил оборони і разом із закладами охорони здоров’я ЗСУ, МОЗ, Академії медичних наук надаємо допомогу бійцям: не тільки співробітникам СБУ, а й ЗСУ.

Логістику налагодили дуже швидко на всіх етапах евакуації наших поранених.

Людмила Шугалей (фото — відкриті джерела)

Плідно співпрацюємо з Міноборони. Усе це дає можливість вчасно надати медичну допомогу нашим воїнам, врятувати і повернути їх до життя І для мене особисто, і для Служби безпеки війна почалася в 2014 році. І саме військовослужбовці СБУ, на жаль, були серед перших загиблих. Вже у той момент ми відпрацьовували різні сценарії розвитку подій. І що стосується саме медицини, ми зробили у 2015 році: перенаправили фокус військово-цивільної медицини на військово-тактичну.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?