Важка "чоловіча" робота. Маляр розповіла, скільки жінок воює на “нулі”
Категорія
Україна
Дата публікації

Важка "чоловіча" робота. Маляр розповіла, скільки жінок воює на “нулі”

Важка "чоловіча" робота. Маляр розповіла, скільки жінок воює на “нулі”
Джерело:  online.ua

Російське повномасштабне вторгнення на територію суверенної України створило нові та посилило проблеми, з якими українські жінки зіткнулися з 2014 року. Внутрішнє переселення чи еміграція, виховання дітей без чоловіка та зниження заробітної плати – всі ці виклики нині стоять перед українськими жінками. Під час обговорення на форумі заступниця глави Міноборони Ганна Маляр порушила питання щодо кількості жінок, які зараз служать у Збройних Силах України (ЗСУ).

Джерело: Ганна Маляр

Скільки жінок воює на “нулі”

4 липня 2023 року в Києві проходить Всеукраїнський Форум Лідерство жінок під час війни. Форум об’єднує лідерок різних сфер заради пошуку шляхів взаємодопомоги та розвитку суспільства та України загалом.

Я пишаюся жінками, що сьогодні воюють в Збройних силах України. Нагадаю, що зараз це 42 тис. військовослужбовиць, а разом із цивільними працівницями їх близько 60 тис. П’ять тисяч українських жінок знаходяться зараз на “нулі”, — наголошує заступниця міністра оборони.

Разом з тим Маляр каже: не соромиться казати, що ніякої рівності тут не може бути, адже нині війна — з чоловічим обличчям.

Потрібно розуміти, що жінки, які зараз перебувають на фронті, виконують важку чоловічу роботу з надмірними навантаженнями. Вони пересилюють природу, і це надсильні жінки. Ми готувалися до стандартів НАТО, жінки можуть опанувати будь-яку професію в ЗСУ. І це наша потужна сила, - зазначила вона.

Як змінилось життя Ганни Маляр після війни

На запитання, як змінилося життя самої Ганни Маляр на посаді заступниці міністра оборони України після початку повномасштабної війни, вона відповідає: змінилося все, як і для всіх інших українок та українців.

З’явилися невичерпні сили внутрішнього спротиву, і я думаю, що всі зрозуміли, що вони люблять свою державу. Віра у свою націю та перемогу стала для нас реальністю. Тому я б не виділяла окремо себе. Але нам вдалося зробити Міністерство оборони інформаційним лідером, — робить висновок Ганна Маляр.

Наша інформаційна робота набагато потужніша за кадр, який глядачі бачать з нашим спікером.

Також Ганна Маляр наголосила, що в Україні не запровадили воєнної цензури, але українці навчилися певної інформаційної культури.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?