В Україні оновили правила дорожнього руху: що відомо про зміни
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні оновили правила дорожнього руху: що відомо про зміни

В Україні оновили правила дорожнього руху: що відомо про зміни
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів оновили правила дорожнього руху в Україні під час засідання напередодні у середу, 11 листопада. Перш за все правила торкнулися руху велосипедистів дорогами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на документи, які оприлюднив нардеп Олексій Гончаренко в Telegram.

За цими даними, велосипедисти можуть користуватися смугою для громадського транспорту. Вони можуть зупинятися у разі необхідності.

Водночас знак на смузі для руху маршрутного транспорту не супроводжується позначкою про велосипедистів.

"З метою розвитку велосипедної інфраструктури та зменшення травматизму серед велосипедистів проєкт пропонує дозволити рух велосипедистів смугою руху для маршрутних транспортних засобів", - говориться у пояснювальній записці.

Усім водіям таксі та інструкторам із водіння належить користуватися ременями безпеки, виключенням стали водії та пасажири з інвалідністю, особливості яких не дозволяють їм це зробити.

У темний час доби пішоходам слід користуватися сітловідбивальними елементами на одязі, аби підвищити свою безпеку.

Також уряд змінив дорожній знак 1.40 "Кінець дороги з удосконаленим покриттям". Оновлена варіація показує дорогу горизонтально, над нею розмістили фігуру автомобілю. Називається знак за новими правилами "Зміна покриття".

Нагадаємо, ще у жовтні у Кабміні затвердили нову Стратегію підвищення рівня безпеки дорожнього руху до 2024 року, її розробили напередодні у Міністерстві інфраструктури.

Як повідомляв ONLINE.UA, по всій Україні за минулі місяці 2020 року інспектори "Укртрансбезпеки" перевірили понад 590 тисяч вантажівок. Загальна сума штрафів за перевантаження на дорогах сягнула від січня до листопаду 111 мільйонів гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?