В Україні перерахують пенсії мільйонам людей — хто отримає надбавку
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні перерахують пенсії мільйонам людей — хто отримає надбавку

В Україні перерахують пенсії мільйонам людей — хто отримає надбавку
Джерело:  online.ua

Вже до кінця поточного року деякі категорії українських пенсіонерів мають отримати надбавки до пенсій. В основному, це стосуватиметься працівників бюджетної сфери, зокрема, лікарів, вчителів, державних службовців. Також очільниця Міністерства соціальної політики Марина Лазебна анонсувала 12-етапне збільшення виплат пенсіонерам, заплановане на 2022 рук.

Джерело: пресслужба Пенсійного фонду

При розрахунку надбавки до пенсії застосовуватимуть формулу: середній оклад х % надбавки за вислугу років = сума надбавки.

Варто додати, що, зважаючи на ст.7 закону України "Про пенсійне забезпечення", якщо пенсіонери бюджетної сфери, продовжують працювати після досягнення пенсійного віку, вони навряд чи зможуть розраховувати на підвищення пенсії за вислугу років.

"Якщо людині призначено пенсію за вислугу років відповідно до ст. 55 зазначеного закону і надалі він працевлаштувався - чи то за основним місцем роботи, чи то за сумісництвом, на посаду, яка дає право на пенсію за вислугу років, він не матиме права на продовження виплати пенсії за вислугу років", - йдеться в роз'ясненні.

Про обставини, які можуть вплинути на зміну розміру пенсії або цілковитого припинення її виплати, пенсіонери зобов'язані повідомляти органи Пенсійного фонду.

12 етапів підвищення пенсій

У Мінсоцполітики також сьогодні анонсували 12-етапне підвищення пенсій для різних категорій осіб. Деталі розкрила очільниця відомства Марина Лазебна

“У 2022 році заплановано 12 етапів підвищення пенсій – для різних категорій. У січні буде зроблено перерахунки для ліквідаторів ЧАЕС з інвалідністю. Продовжиться підвищення пенсій для 65-річних через зростання мінімальної зарплати”, - розповіла вона.

У відомстві також розраховують, що з 1 січня 2022 року середній розмір пенсій в Україні буде 4 000 грн, що на 30% більше у порівнянні з січнем 2020 року.

“Нині на 60% побільшало людей, які отримують пенсії в діапазоні 3000–4000 грн, на 40% – з 4000 до 5000 грн”, - каже Лазебна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?