В Україні перерахують ціни на електрику
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні перерахують ціни на електрику

В Україні перерахують ціни на електрику

Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг врегулювала механізм формування цін на електричну енергію для побутових і малих непобутових споживачів при наданні універсальних послуг, передає ONLINE.UA з посиланням на "ЮРЛІГУ".

Зазначається, що введення нового механізму дозволить визначати ціни на універсальні послуги до дати початку дії нового ринку електричної енергії (1 липня 2019 року) і в перші розрахункові періоди з дати початку дії нового ринку.

"До дати початку дії нового ринку електричної енергії ціна на універсальні послуги складається з прогнозованої оптової ринкової ціни на електричну енергію, скоригованої на коефіцієнт, що враховує графік споживання електричної енергії населенням (К = 1,05), прогнозованого обсягу закупівлі електроенергії постачальником універсальних послуг на оптовому ринку, тарифу, за яким постачальник універсальних послуг згідно з договором купує електричну енергію безпосередньо у виробника", - сказано в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що тарифи на опалення в Україні будуть підвищені відразу ж після того, як Кабмін підвищить ціни на газ.  Якщо рішення про подорожчання газу приймуть в жовтні, то вже з 1 грудня українці по-новому будуть платити за опалення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?