В Україні підготували новий удар проти РФ - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні підготували новий удар проти РФ - що відомо

В Україні підготували новий удар проти РФ - що відомо
Джерело:  Укрінформ

Новий очільник Українського національного інституту пам'яті Антон Дробович оголосив пріоритетний напрямок роботи установи на 5 років. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За його словами, головне - супротив російському вторгненню та пропаганді, спрямованої проти України.

"Це стосується боротьби з дезінформацією, з міфами, які нам намагаються щедро сюди постачати наші супротивники. Ми посилимо, в тому числі, сприяння виданню таких матеріалів, як, наприклад, дуже відома книга Сергія Громенка про 250 років російських міфів щодо історії Криму і так далі. Ми бачимо останні заяви президента РФ про якісь там уявні "ісконні землі", які існують у свідомості політичного керівництва Росії", - зазначив Дробович.

Він вважає, для боротьби проти подібних інцидентів необхідно посилити якість науки у галузі історії. Йдеться про розвиток критичної оцінки та публікації справжніх відомостей про певні епізоди минулого.

Нагадаємо, Антон Дробович отримав посаду 4 грудня. Напередодні він назвав своїм завданням завершення декомунізації, здобуття для Голодомору статусу геноциду на міжнародному рівні.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський дипломат Сергій Лавров нещодавно стверджував, що Кремль зацікавлений надалі жорстко протистояти так званій "дискримінації" російськомовних в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?