Звичайно, будемо жорстко: Лавров знову почав погрожувати Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Звичайно, будемо жорстко: Лавров знову почав погрожувати Україні

Звичайно, будемо жорстко: Лавров знову почав погрожувати Україні

Російський міністр закордонних справ Сергій Лавров стверджує, що Кремль планує жорстко боротися проти "дискримінації" російськомовних українців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

З відповідною заявою дипломат виступив під час "часу уряду" у Раді Федерації. За його словами, РФ й надалі готова бути посередником у Тристоронній контактній групі.

"Звичайно, будемо жорстко добиватися припинення дискримінації російськомовних громадян України", - заявив Лавров.

Міністр добав, що найголовніший дестабілізаційний чинник - це так званий "внутрішній конфлікт". Він знову наголосив на неможливості його подолання без прямого діалогу офіційного Києва з бойовиками-маріонетками "ЛДНР".

"Саме про це йдеться у прийнятому у Парижі 9 грудня підсумковому документі саміту "нормандського формату", - вважає Лавров.

Нагадаємо, Москва неодноразово намагалася виставити війну в Україні як нібито внутрішній конфлікт між україномовним та російськомовним населенням.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні Лавров пообіцяв президенту Володимиру Зеленському, що російський уряд буде спонукати окупаційні адміністрації в ОРДЛО до виконання своєї частки домовленостей щодо врегулювання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?