Допоможемо з бойовиками: у Путіна дали гучну обіцянку Зеленському
Категорія
Політика
Дата публікації

Допоможемо з бойовиками: у Путіна дали гучну обіцянку Зеленському

Допоможемо з бойовиками: у Путіна дали гучну обіцянку Зеленському
Джерело:  online.ua

Москва буде спонукати бойовиків так званих "ЛНР" і "ДНР" активно і конструктивно підходити до виконання рішень, прийнятих на нормандському саміті по Донбасу. Таку обіцянку українському президенту Володимиру Зеленському дав міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров в ефірі російського телеканалу, передає ONLINE.UA.

Лавров раптово заявив, що вважає Зеленського людиною, політиком і президентом, який хоче позитивних змін у відносинах між Україною і Росією. Але, на думку російського міністра, у українського лідера "зв'язані руки". Глава МЗС РФ упевнений, що Зеленському "заважають" нормалізувати відносини з Москвою ті, хто зацікавлений в конфлікті на Донбасі.

При цьому Лавров запевнив, що Москва готова допомогти Зеленському щодо Донбасу. Зокрема, він пообіцяв вплинути на бойовиків ОРДЛО.

"Ми будемо готові в тій мірі, в якій ми можемо, намагатися йому допомогти, зокрема будемо спонукати Донецьк і Луганськ до того, щоб вони максимально конструктивно підходили до виконання тих рішень, які в Контактній групі за пропозицією нормандського формату будуть узгоджуватися", - додав Лавров.

Нагадаємо, раніше Лавров зізнався, що Путін на нормандському саміті вимагав від Зеленського повного розведення сил на Донбасі. Український лідер не погодився на пропозицію глави Кремля, зазначивши, що цей процес може зайняти до десяти років.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кремлі придумали причину для зриву обміну полоненими до кінця року. Там звинуватили Київ у відсутності "процесуального очищення" осіб, що включені в обмінні списки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?