В Україні підвищують пенсії з 1 березня — кому і на скільки
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні підвищують пенсії з 1 березня — кому і на скільки

В Україні підвищують пенсії з 1 березня — кому і на скільки
Джерело:  online.ua

Український уряд затвердив індексацію пенсій з 1 березня. Виплати проіндексують на 11%, завдяки чому пенсії зростуть в середньому на 300 гривень. На підвищенні пенсії можуть розраховувати 8 млн українців. Пенсії перерахують автоматично. Мінімальний розмір підвищення встановлений на рівні 100 грн. Також з 1 березня підвищать мінімальні пенсії до рівня 2200 грн особам, які мають тривалий трудовий стаж - 30 років для жінок і 35 років для чоловіків. Про підвищення пенсії в Україні з 1 березня нагадав глава Кабміну Денис Шмигаль, передає ONLINE.UA з посиланням на допис чиновника в Facebook.

"Вже завтра пенсії для 8 мільйонів українців виростуть на 11%. В середньому зростання складе 300 грн. Також ми продовжуємо працювати над додатковими механізмами підтримки. Наприклад, в минулому році люди у віці від 80 років почали отримувати 500 грн щомісячної доплати, а вже в цього року додаткові виплати в розмірі 400 грн почнуть отримувати і люди старше 75 років. Уряд також подав законопроєкт, який дозволить призначити автоматичну індексацію пенсій 1 березня щороку. Ще одним кроком до справедливої і гідної пенсії в Україні стане введення накопичувальної системи, над якою уряд і парламент зараз активно ведуть роботу ", - написав Шмигаль.

Нагадаємо, в рамках пенсійної реформи українська влада обіцяє в 2021 році кілька підвищень пенсій. У календарі підвищень пенсій в 2021 році зазначено, коли і на скільки перерахують виплати:

  • березень 2021 року - пенсії виростуть на 11% в результаті індексації;

  • квітень 2021 року - пенсії автоматично перерахують працюючим пенсіонерам з урахуванням їх заробітної плати;

  • липень 2021 року - пенсії з 2400 до 2600 грн зростуть для пенсіонерів у віці від 65 років, у яких є 30 років для жінок і 35 років для чоловіків страхового стажу. Також введуть доплати в розмірі до 400 грн для пенсіонерів у віці 75+ років;

  • грудень 2021 року - пенсії підвищать в зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму до 1934 грн.

Важливо відзначити, що Кабінет міністрів України вирішив перенести початок виплат пенсіонерам від 75 до 80 років компенсації по 400 гривень з 1 липня на 1 жовтня 2021 року. Також поки відмінили норму, згідно з якою починаючи з 1 березня 2022 року розміри щомісячної компенсаційної виплати будуть збільшуватися на відповідний коефіцієнт.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ощадбанк продовжив термін дії карт жителям Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?