В Україні пішли на радикальні заходи через ситуацію в Білорусі - що вирішили
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні пішли на радикальні заходи через ситуацію в Білорусі - що вирішили

В Україні пішли на радикальні заходи через ситуацію в Білорусі - що вирішили
Джерело:  online.ua

Українська влада вважає небезпечною ситуацію в Білорусі, так як вона несе ризики для України. За обстановкою пильно стежать і українські прикордонники, які посилили контроль і охорону на кордоні України і Білорусі. Незважаючи на те, що станом на 13 вересня ситуація на українсько-білоруському кордоні залишається стабільною, прикордонники вирішили посилити охорону з залученням вертольотів, катерів і собак з кінологічного навчального центру. Як охороняють державний кордон з Білорусь пресслужба ДПСУ показала на відео, передає ONLINE.UA.

"Держприкордонслужба має достатньо ресурсів, щоб забезпечити надійну охорону кордону. Зокрема, посилення охорони даного напрямку державного кордону проводиться із залученням додаткових резервів, в тому числі підрозділів "Дозор" та Кінологічного навчально центру. Повітряний моніторинг постійно забезпечується силами прикордонної авіації і за допомогою безпілотних літальних апаратів, а на водних ділянках кордону додатково застосовуються катера «Safe Boat 27»", - повідомили в прикордонній службі.

Прикордонники пояснили, що посилили охорону на кордоні з Білоруссю, протяжність якої становить більше тисячі кілометрів, щоб запобігти правопорушенням і не допустити будь-яких провокацій, нестандартних ситуацій, в тому числі незаконного перетину кордону групами осіб.

"ДПСУ збирає і враховує всю наявну інформацію, яка може впливати на стан охорони державного кордону. У оперативно-службової діяльності активно використовується оперативно-розшукової блок, дільничні інспектори прикордонної служби, збільшено кількість прикордонних нарядів. Крім того, проводиться безперервне патрулювання прикордонними нарядами зі службовими собаками, ведеться спостереження за технічним постів, застосовуються засоби спостереження, автомобільний і авіаційний транспорт", - додали у відомстві.

Як відомо, Україна і Білорусь ще 30 липня домовилися про посилення прикордонного режиму, щоб не допустити дестабілізації обстановки в обох країнах. Там зараз проходить основний етап операції - оперативно-розшукові, профілактичні, режимні та інші заходи як поза пунктами пропусків, так і в них по виявленню та припиненню протиправної діяльності на держкордоні. За попереднім планом, спецоперація триватиме до жовтня.

Важливо нагадати, що Лукашенко через протести в Білорусі звернувся за допомогою до президента Росії Володимира Путіна. Йдеться саме про військову допомогу яку Путін пообіцяв надати Лукашенко на основі принципів Договору про створення Союзної держави і по лінії Організації Договору про колективну безпеку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вже 14 вересня Путін направляє в беларусь сотні російських військових нібито для участі в спільних військових навчаннях "Слов'янське братство".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?