Вже 14 вересня - Путін прийняв шокуюче рішення щодо Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Вже 14 вересня - Путін прийняв шокуюче рішення щодо Білорусі

Вже 14 вересня - Путін прийняв шокуюче рішення щодо Білорусі
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін, незважаючи на неодноразові твердження про невтручання Росії у внутрішні справи інших країн, вирішив таки відправити військових в Білорусь, де вже другий місяць проходять масштабні протести проти режиму Олександра Лукашенка. Вже в понеділок, 14 вересня, в Білорусь поїдуть близько 300 військовослужбовців і близько 70 одиниць бойової та спеціальної техніки нібито для участі в планових білорусько-російських тактичних навчаннях "Слов'янське братство". Російські військові прибудуть на територію Білорусі залізничним транспортом в той день, коли Лукашенко і Путін будуть зустрічатися в Сочі для обговорення ситуації в Білорусі і ключових питань "подальшого розвитку російсько-білоруських відносин, стратегічного партнерства і союзництва". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міноборони РФ.

"Відповідно до Плану міжнародної діяльності на 2020 рік, з 14 по 25 вересня на полігоні Брестський в Республіці Білорусь пройде планове спільне білорусько-російське тактичне навчання "Слов'янська братство". Всього від Російської Федерації в навчанні візьмуть участь близько 300 військовослужбовців і близько 70 одиниць бойової та спеціальної техніки гвардійського десантно-штурмового з'єднання", - уточнили в російському оборонному відомстві.

Як відомо, російсько-білоруські навчання "Слов'янське братство" будуть проходити до 25 вересня. Раніше від участі в них відмовилася Сербія, так як на цьому наполягала влада Євросоюзу.

Важливо відзначити, що в Білорусі вся армія приведена в повну бойову готовність - Лукашенко дав наказ військовим без попередження реагувати на порушення кордонів на західному напрямку, так як занепокоївся військовими навчаннями НАТО в сусідніх з Білоруссю країнах. Крім того, він звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням про допомогу. У Кремлі запевнили Лукашенко, що Росія готова надати необхідне сприяння у вирішенні проблем, що виникли на основі принципів Договору про створення Союзної держави, а також в разі необхідності по лінії Організації Договору про колективну безпеку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко раптово вирішив відвести армію від західних кордонів Білорусі, так як "недешеве задоволення" тримати військових у бойовій готовності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?