В Україні побачили перші ознаки наближення весни: опубліковані фото
Категорія
Культура
Дата публікації

В Україні побачили перші ознаки наближення весни: опубліковані фото

В Україні побачили перші ознаки наближення весни: опубліковані фото
Джерело:  kolo.news

В одній з садиб Полтави зацвіли проліски, ранні весняні квіти, які зазвичай розпускаються в березні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на KOLO.News.
Як повідомило видання, на галявині в музеї-садибі Володимира Короленка вже більше 10 років поспіль в лютому зацвітають проліски.
Перші зелені паростки співробітники музею помітили ще в січні, а 20 лютого в мережі з'явився запис "Сьогодні в садибі Короленка вже цвітуть проліски".
Квіти так рано розпускаються через теплотрасу, яка проходить під галявиною.

Читайте також: NASA запропонувала прогулянку по планеті, схожій на Землю: яскраве відео
За словами музейного доглядача Олени Плахтій, пізніше на цій же галявині з'являться білі проліски.
"На листочках видно, що проклюнулися квіти дуже рано і ще постраждали від морозу. Але пройде тиждень-півтори, і ця галявина буде повністю синьо-біла", - додала вона.
Як повідомили в музеї, зазвичай квіти тут з'являються на три-чотири тижні раніше, ніж у місті і в лісах. Так, в минулому році проліски розпустилися 15 лютого, і тільки 5-6 березня вони з'явилися під будинками в місті.
Як повідомляв ONLINE.UA, з акоханий чоловік з китайського міста Чанчунь подарував своїй дівчині не просто дорогий букет, а композицію з грошей.









Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?