В Україні почали діяти нові правила пасажирських перевезень
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні почали діяти нові правила пасажирських перевезень

В Україні почали діяти нові правила пасажирських перевезень
Джерело:  online.ua

Від сьогоднішнього дня, 21 жовтня, на території України починають діяти нові правила перевезення пасажирів. Вимога щодо наявності одного з документів, що підтверджують COVID-безпечність як водіїв, так і пасажирів, встановлена всій території країни – у регіонах з «жовтим», «помаранчевим» або «червоним» рівнями епіднебезпеки.

Джерело: МОЗ

Обмеження стосуються перебування пасажирів чи водіїв у всіх категоріях транспорту - на автобусних маршрутах, в авіаційному і залізничному транспорті міжобласного сполучення.

Необхідні для можливості користування транспортом документи

Перевезення здійснюватимуться за наявності у пасажирів, контролерів і водіїв:

  • документів, що підтверджують отримання повного курсу вакцинації, або документів, що підтверджують отримання однієї дози вакцини для регіонів "жовтого" рівня епідемічної небезпеки;

  • міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однієї дозою вакцини або двома дозами вакцини, дозволеної ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях;

  • негативного результату тестування, дія якого підтверджена за допомогою програми "Дія";

  • негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, що діє 72 години.

Паперові свідоцтва про вакцинацію повинні містити дані про вид щеплення, кількість доз щеплення, підпис лікаря та печатку офіційної установи охорони здоров'я у повному обсязі.

Чи стосуватимуться обмеження міського транспорту

На транспорт, що курсує в межах міст, вищезгадані обмеження не поширюватимуться. Також обмеження не стосуватимуться громадян віком до 18 років. Вони зможуть перебувати в транспорті без пред'явлення негативних тестів на COVID-19 і сертифікатів або міжнародних свідоцтв про щеплення. Але тут варто додати, що діти старші за 12 років мають обов’язок носити у громадському транспорті захисну маску.

Перевіркою документів займатимуться працівники Держпродспоживслужби, Центру контролю і профілактики хвороб на місцях, а також патрульна поліція.

Нагадаємо, Україна у світовій статистиці по щоденному приросту хворих знаходиться на 5 місці. За кількістю нових хворих і померлих серед країн Європи Україна на 3 місці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?