МОН уточнило умови роботи шкіл у червоній зоні карантину
Категорія
Україна
Дата публікації

МОН уточнило умови роботи шкіл у червоній зоні карантину

МОН уточнило умови роботи шкіл у червоній зоні карантину
Джерело:  online.ua

У Міністерстві освіти й науки назвали єдину умову, яка може забезпечити повноцінну роботу шкіл навіть у “червоній зоні” чинного адаптивного карантину - це вакцинація 100% персоналу закладу.

Джерело: ТСН

За словами заступниці міністра Віри Рогової, у “помаранчевій” чи “жовтій” зонах необхідно досягти порогу вакцинації педагогів у 80%.

“Помаранчева” зона передбачає 80% вакцинованих вчителів. При цьому навчаються всі діти: дошкільна, початкова, спеціальна, середня школа. Якщо регіон переходить до “червоної” зони, то обов'язкова 100% вакцинація вчителів. Якщо такого показника нема, то навчальний заклад перейде на дистанційну освіту”, - наголосила вона.

Вона уточнила, що лише за умови повної вакцинації персоналу зможуть у режимі максимальних карантинних обмежень працювати школи, дитячі садки та спеціалізовані освітні заклади.

Вакцинація в Україні

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, наразі недостатньо вакцинувати до 80% усього персоналу освітніх закладів, це мінімальна вимога для їх повноцінної роботи.

Передбачається, що цілий клас буде уходити на самоізоляцію у разі виявлення там принаймні одного хворого на COVID-19 учня. Водночас якщо у школі половина всіх класів вже на самоізоляції, буде ухвалено рішення щодо повноцінного карантину у закладі.

“Якщо є інфікована дитина – клас іде на самоізоляцію. Якщо понад 50% класів також пішли на самоізоляцію – то школа йде на самоізоляцію. Навіть, якщо будуть вакциновані педагоги. Таким чином ми стримаємо поширення, не зупиняючи освітній процес”, - уточнив він.

Водночас із цим на рівні уряду затвердили обов’язкову вакцинацію проти коронавірусу для низки професій, що передбачатиме недопуск до праці у разі відмови. Серед професій - посадовці центральних органів виконавчої влади та їх територіальних підрозділів; місцевих державних адміністрацій; закладів професійної (професійно-технічної освіти), фахової передвищої, загальної середньої освіти, дошкільної освіти, позашкільних закладів освіти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?