В Україні почали реєстрацію вакцини AstraZeneca
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні почали реєстрацію вакцини AstraZeneca

В Україні почали реєстрацію вакцини AstraZeneca
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я виступили з ініціативою про реєстрацію вакцини проти коронавірусу COVID-19, розробленою за проєктом AstraZeneca. Передбачається, що цю заяву на препарат шведсько-британської компанії та Оксфордського університету розглянуть за екстреною процедурою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Центр громадського здоров’я.

За офіційними даними українського відомства, заяву подали напередодні у понеділок, 15 лютого.

“У той же день Всесвітня організація охорони здоров’я схвалила вакцину AstraZeneca для екстреного застосування й дала “зелене світло” на використання цієї вакцини в усьому світі в межах ініціативи COVAX. Попередньо вакцина від Oxford/AstraZeneca отримала дозвіл на екстрене застосування у Великій Британії, Європейському Союзі та Індії”, - наголосили у центрі.

Відомство також нагадало про законопроєкт № 4613 “Про лікарські засоби”, який наприкінці січня підписав президент Володимир Зеленський Цей акт дозволяє зареєструвати медикаменти в Україні для подальшого застосування упродовж 5 днів.

“Україна отримала інформацію від COVAX про постачання вакцин від виробника Oxford/AstraZeneca у розмірі від 2,2 до 3,7 млн доз у І–ІІ кварталі 2021 року. Крім того, вакцина буде закуплена за державні кошти напряму у виробників. Очікується, що мінімум 500 тис. доз вакцини AstraZeneca прибуде в Україну в лютому 2021 року. Україна уклала контакти на постачання їй 12 млн доз вакцини від COVID-19, які розроблені за участю компаній AstraZeneca (Британія-Швеція) та NovaVax (США) і виробляються на потужностях Serum Institute (Індія)”, - нагадали в ЦГЗ.

Нагадаємо, COVAX - це міжнародна програма, яка створена для допомоги країнам-учасникам в отриманні партій різних вакцин проти коронавірусу. Перш за все вона стосується держав із середнім чи низьким доходом. Також ініціатива покликана на пришвидшену розробку й виробництво препаратів.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві охорони здоров’я стверджують, що вакцина Pfizer проти коронавірусу COVID-19 дійсно мала б прибути в Україну до 15 лютого. Голова відомства Максим Степанов наголосив, що усі плани нібито зірвали так звані “бюрократичні труднощі”, що не залежать від офіційного Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?