В Україні починають скасовувати карантин - МОЗ нарешті пояснило, як тепер доведеться жити українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні починають скасовувати карантин - МОЗ нарешті пояснило, як тепер доведеться жити українцям

В Україні починають скасовувати карантин - МОЗ нарешті пояснило, як тепер доведеться жити українцям
Джерело:  online.ua

Вже через тиждень, з 11 травня, в Україні почнуть пом'якшувати карантин. Але відбуватися скасування певних обмежень буде на чітких умовах. Глава МОЗ Максим Степанов 3 травня звернувся до українців і пояснив, за якими правилами їм тепер доведеться жити, повідомляє ONLINE.UA.

Пом'якшення карантину в Україні буде відбуватися на основі рекомендацій ВООЗ. А це означає, що прогулянки в парках, роботу магазинів, салонів краси та перукарень дозволять лише при дотриманні дуже чіткого алгоритму. Він стосується дотримання соціальної дистанції і використання засобів захисту.

"Виходячи з сьогоднішньої ситуації, ми плануємо пом'якшувати карантин вже починаючи з 11 травня. Якщо ми подивимося на це рішення Всесвітньої організації охорони здоров'я, то вона дає дуже чіткий сигнал: небезпека ще знаходиться на дуже високому рівні, і тому ми не маємо права розслаблятися і говорити , що вже все позаду. Дуже важливо, щоб українці дотримувалися правил безпеки, щоб не піддавати себе і близьких на небезпеку заразитися коронавірусів", - підкреслив Степанов.

Глава МОЗ додав, що чиновники вже зробили висновки з пандемії коронавіруса. У країні, за його словами, вже почали процес відновлення як інфекційної служби, так і протиепідемічних служб, які в Україні практично були повністю зруйновані.

Важливо додати, що кількість хворих на коронавірус в Україні стрімко зростає - у неділю, 3 травня, зафіксовано вже 11913 випадків зараження. За останню добу виявлено 502 нових випадків. Відомо, що 288 осіб померли через ускладнення коронавірусної хвороби, а 1547 українських громадян змогли перемогти COVID-19.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Міністерстві охорони здоров'я терміново звернулися до українців з попередженням. Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що якщо в Україні повністю скасують карантин, то до кінця року в країні помре 120-140 тисяч людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?