В Україні подорожчало оформлення біометричних паспортів
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні подорожчало оформлення біометричних паспортів

В Україні подорожчало оформлення біометричних паспортів
Джерело:  online.ua

З початку року в Україні зростає вартість оформлення біометричних документів, повідомляє пресслужба Державної міграційної служби України.

Джерело: ДСМУ

Поліграфічний комбінат «Україна» через підвищення цін на сировину та матеріали змінює вартість бланків окремих біометричних документів. У зв’язку з цим зросте загальна вартість оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон, — йдеться у повідомленні.

Судячи з даних на сайті ДМCУ, тепер оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки протягом 20 робочих днів коштуватиме 372 грн, за 10 робочих днів - 498 грн.

Важливо уточнити, що перше виготовлення паспорта в такій формі залишиться безкоштовним.

Оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон терміном до 20 робочих днів коштуватиме 733 грн, а у строк до 7 робочих днів або до 3-ох (за наявності підстав) - 1085 грн.

У відомстві також додають, що громадяни, які оплатили адмінпослуги та подали заяви для оформлення документів до 31 грудня 2021 року, отримають документи за старою ціною.

Відкриті країни та умови відвідування

Зважаючи на поширення нового штаму  "Омікрон", чимало країн оновили умови відвідування. Наразі українці можуть відвідувати чимало країн, але незмінною залишається вимога щодо вакцинації та подекуди тестування.

Наразі громадяни України можуть відвідали лише після вакцинації такі країни, як Німеччина, Словаччина, Іспанія, балтійські Латвія, Литва та Естонія.

Допускають відвідування за наявності не лише документу. що підтверджує вакцинацію, але й ПЛР-тесту  Угорщина та Монако.

Вищезгадані вакцинація та ПЛР-тест доповнюються можливістю потрапити в країну з допомогою сертифікату про одужання у таких країнах, як Туреччина, Болгарія, Люксембург, Чорногорія, Албанія, Сербія, Хорватія, Боснія і Герцеговина, Молдова, Північна Македонія, Словенія, Андорра.

Наразі українцям заборонено в'їзд в Італію, на Мальту, в Білорусь та Сан-Марино.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?