В Україні порадували реакцією росіян на суді в Гаазі: з'явилося відео
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні порадували реакцією росіян на суді в Гаазі: з'явилося відео

В Україні порадували реакцією росіян на суді в Гаазі: з'явилося відео

Представники України пораділи реакції росіян у  Міжнародному суді ООН в Гаазі, котрий розглядає український позов проти РФ.

Про це розповіла заступник голови МЗС України Олена Зеркаль, яка представляє украинсую сторону в суді, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНИАН.

"Сьогодні мені дуже сподобалася реакція росіян – вони були засмучені. Я думаю, що завтра ми почуємо про себе ще багато чого, але це буде в їх стилі", - підкреслила вона, коментуючи підсумки третього дня слухань.
Зеркаль додала, що представники української сторони "гідно захищали свою позицію і представляли інтереси України і українців".


Читайте також: Суд проти Росії в Гаазі: у Кабміне оцінили можлилвості України

"У цьому процесі для нас перше завдання - захист прав людини, і це основне, що ми робимо в цьому процесі", - підкреслила заступник міністра.



"Ми дуже ретельно готувалися до цього дня. Я думаю, що ми дуже гідно представили свої аргументи. На жаль, у нас не було часу, щоб ми могли висвітлити всю цю брехню, яку ми почули вчора, але, я думаю, що у нас ще буде можливість це зробити під час слухань справи по суті", - запевнила вона.


За її словами, під час виступів представників Росії "було важко стримати особа з тим, щоб не висловити обурення з приводу почутого".


"Але для нас це було не нове. Все це ми чули протягом переговорів. Насправді, ми були готові до того, що почуємо, і на 95% ми передбачили, які саме факти будуть нам ставити в докір. Чим більше буде брехні, і чим більше ми зможемо показати світові справжнє обличчя РФ – тим краще", - переконана Зеркаль.


Читайте також: Україна готує сильний хід у Гаазі: покажуть таємні документи


Крім того, дипломат також зазначила, що українська сторона буде готуватися до слухань справи по суті, вже знаючи про те, в чому росіяни збираються нас дорікати, і як вони фальшують усі факти і всі події, які відбуваються, як на сході України, так і в Криму".


Заступник міністра також підтвердила, що українська сторона передала Суду листування дипломатичними нотами з РФ.


"Я взагалі не знаю, чому з цього зробили таку велику новину - нотна листування - це не велика інформація, вона не з грифом "для службового листування", це нотна переписка, яка доступна до вивчення, і тому ми передали всю нотний листування для того, щоб суд ознайомився з тим, як між сторонами відбувалася комунікація", - резюмувала вона.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  в мережі були опубліковані показові фото з прес-центру Міжнародного суду ООН в Гаазі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?