В Україні посилили блокпости через можливе проникнення ДРГ з Білорусі
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні посилили блокпости через можливе проникнення ДРГ з Білорусі

В Україні посилили блокпости через можливе проникнення ДРГ з Білорусі
Джерело:  online.ua

В Україні посилили режим контролю на блокпостах через загрозу проникнення диверсійно-розвідувальних груп з території Білорусі.

Джерело: заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін в ефірі телемарафону

Білорусь може готувати ДРГ для провокацій

За словами Єніна, противник активно поширює дезінформацію про ймовірний наступ військ з боку Білорусі на Україну, проте українська та іноземні розвідки цього не підтверджують.

Немає ознак формування ударного угруповання противника на території Білорусі, але у нас є інформація про можливі провокації з метою остаточного втягнення Білорусі у війну проти України, можливе проникнення диверсійних груп, тому правоохоронці запровадили посилений режим несення служби на блокпостах, — сказав Єнін.

Він сказав, що за попередній тиждень на блокпостах виявили 256 підозрілих осіб та викрили дві диверсійні групи.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський 26 червня звернувся до громадян Білорусі, яких зараз «втягують у війну – навіть активніше, ніж це було у лютому та у весняні місяці».
Зеленський наголосив, що «будь-яка людина, просто нормальна людина в будь-якій державі, зокрема в Білорусі, може зробити свій внесок у захист життя».

Того ж дня Генштаб ЗСУ повідомляв, що на території Білорусі спостерігається підготовка диверсійно-розвідувальних груп для їх подальших дій на території України.

2 липня білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що Україна випустила ракети по території Білорусі і їх втягують у війну.

Він також вважає, що українська влада була б рада вторгненню Білорусі в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?