В Україні повністю сформовані вісім бригад "Гвардії наступу" — МВС
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні повністю сформовані вісім бригад "Гвардії наступу" — МВС

В Україні повністю сформовані вісім бригад "Гвардії наступу" — МВС
Джерело:  online.ua

МВС вже сформувало вісім бригад "Гвардії наступу", вони надійдуть під командування Сил оборони після отримання бойового завдання. Наразі готуються додаткові бригади.

Джерело: Інтерфакс-Україна

У МВС доозброюють бригади наступу

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів про плани сформувати додаткові бригади.

Бригади сформовані повністю. Це 8 бригад. У нас є плани по формуванню додаткових бригад, бо на це є попит, а у нас є можливості.

Він зазначив, що завданнями бригад є проведення відповідних наступальних штурмових дій разом із Силами оборони під час військових операцій.

Ми доозброюємо бригади, які вже сформовані, вони пройдуть відповідне навчання - це 2-3 тижні - і паралельно розпочинаємо формування додаткових підрозділів. Від кожної бригади, від кожного підрозділу, від кожного військовослужбовця і поліцейського буде залежати успішність операції на тому чи іншому напрямку.

Очільник МВС не називав загальну кількість військових у бригадах, проте зазначичив, що цю цифру можна з’ясувати теоретично.

Формування Гвардії наступу

Нагадаємо, що на початку лютого Міністерство внутрішніх справ України оголосило формування "Гвардії наступу", яка складається з добровольчих батальйонів.

Цими бригадами стали "Буревій", "Червона калина", "Кара-Даг", "Рубіж", "Спартан" та "Азов", які формували в Нацгвардії. Бригаду "Лють" – у Національній поліції, "Сталевий кордон" – у Прикордонній службі.

Набір тривав до 1 квітня, відомо, що було подано більше 35 тисяч заявок.

Згодом до "Гвардії наступу" додали ще одну бригаду на базі Нацгвардії - "Хартія".

Дивіться про підготовку бригади "Буревій" у репортажі online.ua

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?