Кому в Україні можуть анулювати повістку — відповідь ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Кому в Україні можуть анулювати повістку — відповідь ЗСУ

Кому в Україні можуть анулювати повістку — відповідь ЗСУ
Джерело:  online.ua

В Україні військовозобов’язаний може анулювати вже видану повістки у двох випадках.

Джерело: Military Media Center

За яких умов можуть бути анульовані повістки

Начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ Збройних сил України полковник Роман Горбач у коментарі Military Media Center розповів, видана військовозобов'язаному повістка може бути анульована, якщо він має бронь або підстави для відстрочення.

Неодноразово були випадки, коли повістку вручали особам, які мають бронь чи відстрочку від мобілізації.

Такі українці повинні мати при собі відповідні документи та подати їх, щоб уникнути вручення повістки, - зазначив Горбач.

Як анулювати видану повістку

Особа, яка отримала повістку, повинна з'явитися до військкомату (територіального центру комплектування та соціальної підтримки) і надати документи, що підтверджують наявність броні або відстрочення.

Хто і де може вручити повістку

В Україні повістку можуть вручити у будь-якому місці, не забороненому законодавством. Також її може вручати не лише представник територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Якщо потенційний призовник відмовляється підписувати отримання повістки, то вимоги до нього можуть бути доведені у присутності свідків.

Також читайте:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?