В Україні продовжили карантин через коронавірус
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні продовжили карантин через коронавірус

В Україні продовжили карантин через коронавірус
Джерело:  online.ua

В Україні продовжили карантин, який запровадили через пандемію коронавірусу, до 30 квітня 2023 року.

Джерело: постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук

Карантин через коронавірус продовжили до квітня 2023 року

Продовжено для єдиної державної системи цивільного захисту на всій території України режим надзвичайної ситуації до 30.04.2023. Також продовжено на всій території України карантин до 30.04.2023, - написав Мельничук.

В Україні знижується захворюваність на коронавірус

22 грудня головний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі телемарафону повідомив, що в Україні знижується захворюваність на коронавірус. За останній тиждень зафіксували 4200 випадків.

Захворюваність на COVID-19 продовжує поступово знижуватися, це сезонне явище, тому, коли з'являється грип, COVID-19 відходить на другий план. За останній тиждень ми зареєстрували 4200 випадків COVID-19, це менше, ніж тижнем раніше, і вакцинація триває, - сказав він.

Він зазначив, що лише 16 млн українців отримали хоча б одну дозу вакцини, 15 млн отримали дві дози. За словами Кузіна, велика кількість населення досі не пройшло вакцинації.

Карантин в Україні запровадили 12 березня 2020 року.

Від початку пандемії в Україні зафіксовано більше 5 млн випадків захворювання. Від хвороби померли 119 тисяч українців.

Всього у світі зафіксовано 655 млн захворювань та 6 млн смертей.

У грудні ВООЗ повідомила, що близько 90% населення світу наразі мають імунітет до Covid-19. Проте зберігається ризик появи нових штамів вірусу, що можуть бути серйознішими за наявний Omicron.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?