В Україні Путіна порівняли зі шпаною і назвали країни Європи, які він може атакувати
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні Путіна порівняли зі шпаною і назвали країни Європи, які він може атакувати

В Україні Путіна порівняли зі шпаною і назвали країни Європи, які він може атакувати
Джерело:  online.ua

Віце-прем'єр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе вважає, що поведінка верхівки Кремля щодо України нагадує поведінку дворової шпани.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статтю Климпуш-Цинцадзе на « Дзеркалі тижня ».


«Подивимося фактам в обличчя. Росія зосередила в Донбасі близько 700 танків, понад 1000 одиниць військової техніки, стільки ж артилерійських систем і більше 300 ракетних установок. Саме через "прозорий кордон" на окуповані території поставляються зброя і жива сила», - пише Климпуш-Цинцадзе.


За її словами, в окупації українських територій Донбасу беруть участь близько 6 тис. військових російської регулярної армії.


Читайте також: Путін збирався знищувати українців в концтаборах, Росія схожа на Німеччину Гітлера - Сергій Поярков 


«Вона утримує, озброює і навчає на цих територіях два армійські корпуси "гібридної армії"- це близько 35 тис. осіб. Росія швидко і широкомасштабно мілітарізірує окупований Крим. Заради збереження контролю над Україною Росія здійснює ряд глобальних маневрів, які - на думку кремлівських правителів - зможуть стати додатковим аргументом в торгівлі за Україну із Заходом. Йдеться і про війну в Сирії, і про втручання в передвиборний процес в Сполучених Штатах, і про управління спробою державного перевороту в Чорногорії, і про підтримку праворадикальних рухів і партій по всій Європі», - продовжує віце-прем'єр.


«Чи можемо ми говорити, що сучасна Росія зупиниться на півдорозі в результаті якогось компромісу - яким би болючим і навіть смертельним він не був для України? Що вся ця бурхлива діяльність по створенню "гібридного світу" за кремлівським сценарієм буде згорнута? Звичайно - ні», - пише Климпуш-Цинцадзе.


«Справа в тому, що російський варіант прагматизму не передбачає незалежну Україну, яка самостійно буде визначати свою внутрішню і зовнішню політику, ні в якому вигляді. Адже саме війна з Україною дозволяє владній верхівці Росії відволікати увагу населення від її внутрішньої економічної катастрофи, яка насувається унаслідок неефективності і застарілості олігархічної економіки», - продовжує віце-прем'єр.


«Вона дає можливість через гібридні пропагандистські методи консолідувати росіян навколо ідеї "відродження величі" і зняти таким чином питання корупції і соціальної нерівності. Саме війна з Україною дозволяє кремлівським технологам зображати Росію борцем зі Сполученими Штатами і політикою глобалізації в цілому. А отже - поширювати власний вплив на світовий рух проти політичного істеблішменту, викликати симпатії до путінської політики в антиглобалістському середовищі», - вважає Климпуш-Цинцадзе.


Читайте також:  У Росії виступили з новою гучною загрозою на адресу України


«Сьогоднішні російські розробки гібридної війни зробили величезний крок вперед, інформаційні технології стали значно потужнішими, інтеграція Росії в західний світ - значно глибшою, її системна пропаганда почала формувати громадську думку в країнах Заходу і навіть впливати на вибори. Саме Україна стала першим полігоном для відпрацювання Росією моделі гібридного світу», - продовжує віце-прем'єр.


На її думку, в Кремлі вважають гібридну війну власним геополітичним ноу-хау, яке має змусити світ рахуватися з кожною думкою, народженої хворобливою уявою кремлівських лідерів.


«Тобто ставки занадто високі, щоб Кремль міг залишити Україну в спокої. Які б обіцянки ні давав Путін (президент Росії Володимир Путін - Ред.) в обмін на поступки - "хворобливі" для Заходу і смертельні для України - дотримуватися їх він не буде. Адже проти цього працює сама логіка нинішнього російського режиму», - продовжує Климпуш-Цинцадзе.


«Як для "дворової шпани", єдиний спосіб самоствердження для нього - це самоствердження за рахунок приниження інших. Тим більше що альтернативних інструментів самоствердження Росії в сучасному глобальному просторі дійсно немає - через неефективність економічної і законсервованість політичної систем», - вважає віце-прем'єр.


«Саме тому Україна не є "останньою зупинкою" на шляху глобальної "шпани". У разі реалізації концепції "умирення" під загрозою опиняться країни Східної Європи, Балтії та Скандинавії - не кажучи вже про діючі принципи міжнародного співжиття в цілому. Вважати, що агресор раптово змінить тип поведінки і почне виконувати домовленості, досягнуті внаслідок "болючих компромісів", - означає гірко помилятися», - впевнена міністр.


«Такого дивного перетворення вовка в вівцю історія не знає. Більш того, слід нагадати про Мюнхенський "хворобливий компроміс" 1938 року, який коштував світу 12 років панування нацизму, в тому числі 6 років виснажливої ​​війни і 65 мільйонів життів. Зараз, коли зброя більш досконала, а гібридні її ведення - доступніші, говорити про "умирення" може тільки той, хто ігнорує принципові зміни сучасного світу», - впевнена Климпуш-Цинцадзе.


Як повідомляв ONLINE.UA,  російський опозиційний політик Ілля Яшин представив доповідь під назвою "Гібридна агресія Кремля", в якій йдеться про те, що президент Росії Володимир Путін намагається повернути Україну під контроль Москви, ведучи війну не тільки на Донбасі, а й в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?