В Україні розпочався призов резервістів
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні розпочався призов резервістів

В Україні розпочався призов резервістів
Джерело:  online.ua

Призов резервістів стартує в Україні з 23 лютого. Відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський. Командування ЗСУ повідомило, кого призовуть на службу, скільки потрібно буде служити і що зараз потрібно робити тим, хто зарахований до оперативного резерву.

Джерело: пресслужба Сухопутних військ ЗС України

Призов резервістів в Україні розпочинається 23 лютого

Призов резервістів на військову службу починається 23 лютого 2022 року. Призову підлягатимуть резервісти від 18 до 60 років – це будуть як офіцери, так і рядовий сержантський склад. Максимальний термін служби – 12 місяців.

Резервісти першої черги оперативного резерву — це ті військовослужбовці, які звільняються із строкової військової служби, військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, які за своїми професійно-психологічними характеристиками та станом здоров'я придатні до служби у військовому резерві та відповідають встановленим вимогам проходження служби у військовому резерві, та здобули певну військову облікову спеціальність, - уточнили у командуванні ЗСУ.

Призов резервістів в Україні – кого і куди направлять служити

Призову підлягають резервісти оперативного резерву першої черги. Вони проходитимуть службу у військових частинах і з тієї спеціальності, у яких проходили службу раніше і підписали договір проходження служби в оперативному резерві.

Згідно з наказом президента України, резервісти оперативного резерву повинні самостійно з'явитися до своїх військових частин або ТЦК та СП, за телефонним дзвінком або після отримання повістки. За призваними резервістами зберігатиметься робоче місце та середньомісячна заробітна плата.

Якщо резервіст з тих чи інших причин, передбачених Законом, не може бути покликаний, йому необхідно особисто надати документи, що підтверджують. За неявку чи ігнорування виклику передбачено адміністративну чи кримінальну відповідальність, - йдеться у повідомленні командування ЗСУ.

Зеленський оголосив призов резервістів

Указ про призов резервістів в Україні Зеленський підписав на тлі рішення Росії ввести війська в ОРДЛО та визнання Путіним так званих "ДНР" та "ЛНР" у межах Донецької та Луганської областей України, більша частина яких знаходиться під контролем офіційного Києва.

Нам необхідно оперативно доукомплектувати українську армію та інші військові формування. Мною як верховним головнокомандувачем видано указ про заклик резервістів у особливий період. Наголошую, йдеться виключно про громадян, які віднесені до оперативного резерву, – пояснив Зеленський.

При цьому необхідності оголошувати загальну мобілізацію президент поки що не бачить.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?