В Україні розробляють інноваційну ударну зброю для відсічі ворогу
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні розробляють інноваційну ударну зброю для відсічі ворогу

В Україні розробляють інноваційну ударну зброю для відсічі ворогу
Джерело:  online.ua

В Україні триває розробка нового безпілотного військового апарату ударного класу під назвою "Сокіл-300". Розробниками стали фахівці конструкторського бюро "Луч". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сюжет "Радіо Свобода: Донбас.Реалії".

Згідно з оприлюдненими даними, загальна ціна проєкту сягнула 150 мільйонів гривень. Водночас вартість одного апарату коливатиметься від 40 до 45 мільйонів гривень.

Вже упродовж року буде створено перший "Сокіл", який буде готовим до необхідних випробувань. Наразі термін розробки апарату вже сягнув півтора року.

Передбачається, що PD-1 стане трохи меншим за габаритами у порівнянні з іншим українським безпілотником "Горлиця". Останнім користуються для ведення військової розвідки.

Утім, новий безпілотник не тільки буде спроможний розвідувати місцевість, він також матиме ударні можливості. Апарат підійматиме у повітря до 80-10 кілограмів вантажу, його цілями стануть слабозахищені чи легкоброньовані об'єкти.

Автори проєкту наголосили, що завдяки незначним доопрацюванням статус ударних також зможуть набути розвідкомплекси, що вже мають на озброєнні ЗСУ.

Як повідомляв ONLINE.UA,  державне підприємство "Львівський бронетанковий завод",  що входить до складу держконцерну "Укроборонпром", завершило капітальний ремонт і модернізацію близько півтора десятка пожежних танків ГПМ-54. Всі вони вже знаходяться на озброєнні ЗСУ. Це найбільша партія відновлених і модернізованих пожежних танків, яку замовили та отримали українські військові за період незалежності України.

Директор підприємства в свою чергу уточнив, що менше ніж за рік було доопрацьовано технологічну і конструкторську документацію для проведення капітального ремонту і модернізації пожежних машин та запущений процес виробництва. А за останні півтора року підприємством відновлено понад два десятки пожежних танків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?