В Україні розширили допомогу безробітним
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні розширили допомогу безробітним

В Україні розширили допомогу безробітним
Джерело:  online.ua

4 лютого офіційно стало відомо про те, Верховна Рада підтримала рішення розширити допомогу безробітним. Варто звернути увагу на те, що це стосуватиметься не тільки періоду інших карантинів, а й тих випадків, коли буде оголошена надзвичайна ситуація. Парламент вже схвалила законопроєкт в другому читанні, в якому передбачили допомогу по частковому безробіттю. Це рішення підтримав 331 народний обранець, інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ВРУ.

В законопроєкті зазначається, що допомога по частковому безробіттю надається центром зайнятості. "Виплати проводитимуть у разі втрати працівниками частини заробітної плати, внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв'язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції без припинення трудових відносин. Виплата працівникам допомоги по частковому безробіттю здійснює роботодавець, з яким оформлено трудові відносини", — йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що право на допомогу по частковому безробіттю мають працівники, у яких скорочення тривалості робочого часу становить 50% і більше на місяць.

Як уже згадувалося раніше, в грудні минулого року комітет з питань соцполітики рекомендував парламенту розширити допомогу безробітним на період інших карантинів. Однак минулого місяця він переглянув своє рішення і додав в текст закону допомогу на період НС.Нагадаємо, що кількість зайнятого населення віком від 15 років у III кварталі 2020 року становила 16 мільйонів людей. Згідно з останніми даними,  безробітних у цей період було 1,7 мільйона. У категорії 15 – 70 років цей показник був аналогічним. Інформацію уже підтвердила Державна служба статистики України.Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Мінфіну Сергій Марченко нагадав українським громадянам про те, що за 2 роки в нашій країні запровадять накопичувальну пенсійну систему:

він уже пояснив, як вона буде працювати та на що розраховувати населенню.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?