В Україні спростували нову брехню Ірану щодо катастрофи МАУ
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні спростували нову брехню Ірану щодо катастрофи МАУ

В Україні спростували нову брехню Ірану щодо катастрофи МАУ
Джерело:  Суспільне

Вже майже рік триває розслідування катастрофи МАУ в Ірані, в результаті якого загинули 176 людей, летівших на борту українського літака, збитого ракетою. Кілька днів тому в Тегерані заявили про завершення розслідування, яке показало, що Boeing МАУ був "збитий випадково" в результаті людської помилки. Влада Ірану запевнила, що копію звіту вже передала Україні та іншим країнам, чиї громадяни загинули в катастрофі. У Міністерстві закордонних справ України заявили, що ніякого звіту не отримували. Заступник міністра закордонних справ Євген Єнін заявив, що ніхто нічого з Ірану Україні не передавав, а подібні брехливі обіцянки Тегеран дає вже два місяці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Суспільне.

"Нам поки ніхто нічого не передав. Тільки обіцянки. Два місяці передають", - пояснив заступник міністра.

Нагадаємо, український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран - Київ, збили в ніч на 8 січня 2020 незабаром після зльоту. В результаті авіакатастрофи загинули 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Як відомо, серед жертв катастрофи були громадяни 7 держав. Міністр оборони Ірану бригадний генерал Амір Хатамі у відповідь на запит колишнього іранського законодавця Махмуда Садекі заявив, що в авіакатастрофі українського літака МАУ винен оператор ракетної системи - він нібито "без дозволу" випустив дві бойові ракети по пасажирському літаку, тому є єдиним винним в трагедії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Канаді сумніваються, що український літак в Ірані збили випадков о. Канадська влада попередила Тегеран, що буде добиватися правди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?