В Україні створять публічні точки Wi-Fi на випадок відключення електроенергії
Категорія
Технології
Дата публікації

В Україні створять публічні точки Wi-Fi на випадок відключення електроенергії

В Україні створять публічні точки Wi-Fi на випадок відключення електроенергії
Джерело:  online.ua

В Україні в листопаді планують створити публічні точки Wi-Fi, які будуть працювати попри перебої з електропостачанням. Вони працюватимуть на акумуляторах Tesla Powerwall і терміналах Starlink.

Джерело: міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю  Forbes

В Україні хочуть запустити незалежні від електроенергії точки Wi-Fi

Федоров зазначив, що у Україна у процесі отримання 1570 терміналів Starlink від Польщі.

Частину з них використають для створення публічних точок Wi-Fi. Такі точки доступу заживлятимуть акумуляторами Tesla Powerwall.

Зараз ми думаємо, як під час відключень електроенергії забезпечити громадян максимально сталим звʼязком. Без світла в деяких регіонах не працюють і вежі мобільного звʼязку, і провайдери фіксованого інтернету. Ми розуміємо, яка ситуація в кожного провайдера, скільки генераторів та акумуляторів вони купують, як можемо допомогти ми. Проте хочемо забезпечити країну залізобетонними місцями для звʼязку за будь-якої ситуації. В тому числі розглядаємо використання Tesla Powerwall, Starlink, щоб такі точки публічного звʼязку були в Україні і працювали незалежно від роботи енергомережі, - сказав міністр.

Очікується, що публічні точки Wi-Fi запустять уже у листопаді. Тестова точка з'явиться вже цього тижня.

Поки невідомо, скільки буде таких точок доступу.

Цього тижня отримаємо тестову точку, перевіримо роботу у внутрішньому форматі, а далі — масштабування, - сказав міністр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?